Με τον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε στη θερινή σεζόν ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση (μαζί με τον Ρόμπερτ Σομπέρα) χάρη στην επίδοση των 5,72 μέτρων που πήδηξε. Λίγο έλειψε να φτάσει και τα 5,82 που είναι και το ατομικό του ρεκόρ όμως τα τελευταία του άλματα ήταν για λίγο άκυρα. 

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στην Πολωνία από τα 5,42 μ., συνέχισε με τα 5,62 μ. όπου τα ξεπέρασε και τη δεύτερη, ενώ δύο προσπάθειες χρειάστηκε και για τα 5,72 μέτρα. Πάντως αν συνεχίσει έτσι, ο "Μανόλο" θα πάει για μεγάλα πράγματα τόσο στη συνέχεια των μίτινγκ που θα παρευρεθεί, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

"Χάρηκα πολύ τον αγώνα. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που έχω κάνει. Έχω αυτοπεποίθηση γιατί έχω δουλέψει σκληρά και ανυπομονώ να αγωνιστώ και να δω πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω”, τόνισε ο Καραλής στην πολωνική τηλεόραση ενώ όταν ρωτήθηκε για το πόσο κοντά είναι τα 6 μέτρα, απάντησε:

"Ελπίζω να έρθουν σύντομα. Τα 6 μ. είναι το μεγαλύτερο όνειρο μου. Είμαι ενθουσιασμένος και πεινασμένος για όλα αυτά που θα έρθουν".

Τέταρτη θέση αλλά ατομικό φετινό ρεκόρ για την Ελίνα Τζένγκο

Στην ίδια διοργάνωση αλλά στο αγώνισμα του ακόντιου, η Ελίνα Τζένγκο τερμάτισε στην τέταρτη θεση. Παρ' όλα αυτά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη καθώς βελτιώνεται διαρκώς. Η επίδοσή της στα 60,43 μέτρα ξεπέρασε την καλύτερη φετινή της που ήταν μέχρι στιγμής τα 60 μέτρα προ εβδομάδας στην Καλαμάτα. 

Οι βολές της Τζένγκο κατά σειρά ήταν 55,39 μ., 58,14 μ., 59,00 μ., 60,43 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με δύο άκυρες προσπάθειες. Την πρώτη θέση στον ακοντισμό πήρε η Λετονή Ανέτ Σιετίνα με 63,21 μέτρα.