Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την τελευταία αγωνιστική της Super League όπου με νίκη ο "δικέφαλος του βορρά" θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2024/25. Όλοι κινούνται σε ρυθμούς... ντέρμπι ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία η οποία βρίσκεται σε "alert", με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλων μονάδων να αυξάνονται σε καίρια σημεία της πόλης, ενώ όσο πλησιάζει η ώρα του αγώνα τόσο θα σφίγγει και ο κλοιός.

Το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο ιδιαίτερα μετά τη σύλληψη του υπεύθυνου μελών του ΑΣ Άρης και τη δικογραφία εναντίον του υπεύθυνου οπαδικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ που αναζητείται, με τους δύο να κατηγορούνται για παρακίνηση σε βία μέσω διαδικτύου ενόψει του ντέρμπι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσα από τα social media υποκινούν τη βία και στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να αποφευχθούν οι συμπλοκές στην συμπρωτεύουσα.

Αξίζει να τονιστεί ότι παρά την απαγόρευση δημόσιας συνάθροισης και πορείας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιμένουν να πραγματοποιήσουν πορεία στις 15:30 το μεσημέρι από την Καμάρα με κατεύθυνση προς το Makedonia Palace όπου καταλύει η "ασπρόμαυρη" αποστολή.


"Αστακός" η Θεσσαλονίκη για το Άρης - ΠΑΟΚ, θα επιτηρούν drones

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstodau, δυνάμεις της αστυνομίας (ένστολοι αλλά και με πολιτικά) βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στην παραλία, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace αλλά και περιμετρικά του γηπέδου του Άρη.


Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλων μονάδων έχουν αναπτυχθεί και θα αυξάνονται, όσο θα πλησιάζει η ώρα του αγώνα. Ενδεικτικό είναι ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι ενισχυμένες με δικυκλιστές ΟΠΚΕ. Παράλληλα στους δρόμους θα βρίσκεται η "αύρα" και drones θα επιτηρούν διάφορα σημεία.


Δρακόντεια μέτρα στη Θεσσαλονίκη και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης είναι επί ποδός από νωρίς, πραγματοποιώντας διαρκώς ελέγχους. Συγκεκριμένα, πέρα από τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη και το πλάνο που αναμένεται να ακολουθηθεί, υπάρχουν στην Βούλγαρη και αστυνομικοί με πολιτικά που κάνουν ελέγχους στους διερχόμενους, σε τσάντες, τσέπες κτλ.

Από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι «αιωνίων» της Πόλης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης παρατηρείται ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν τοποθετηθεί στην Βούλγαρη στο Ιπποκράτειο αλλά και στη Νέα Εγνατία.

Τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι δρακόντεια και κορυφώνονται από το πρωί της Κυριακής, με την αστυνομία να έχει καταστρώσει το σχέδιο της.

Επιμένουν για πορεία οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

"Όλοι την Κυριακή στις 15:30 το μεσημέρι στην Καμάρα για μια πορεία που θα μείνει στην ιστορία. Το ασπρόμαυρο τσουνάμι θα κατευθυνθεί με τα πόδια(μπορούν εννοείται να έρθουν με οχήματα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με μικρά παιδιά) προς το Makedonia Palace . Προκειμένου να μας ακούσουν οι παίκτες μας και να μας νιώσουν δίπλα τους....

Θα καταλήξουμε όλοι μαζί στην Τούμπα όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα σε γιγαντοοθόνη. Εμείς είμαστε ο Βορράς και την Κυριακή η πόλη του Π.Α.Ο.Κ γιορτάζει. Δεν πρέπει να λείπει κανένας απ’ αυτή τη γιορτή γιατί θα τη θυμόμαστε για πάντα", αναφέρει η ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ.