Το Περιστέρι επικράτησε εύκολα στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Κολοσσού και ταξίδεψε στη Ρόδο με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά των Playoffs της Basket League. Η νικήτρια του ζευγαριού θα βρει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα ήταν ο Κολοσσός Ρόδου, με τον Γκάουντλοκ να ευστοχεί από παντού και να δίνει προβάδισμα 12 πόντων (52-40) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος όμως ανήκε ξεκάθαρα στο Περιστέρι, όπου με τον Ράγκλαντ να πετυχαίνει 36 πόντους πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά της Basket League. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1draedhdhfd)

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Κολοσσό Ρόδου στην πρώτη περίοδο

Το παιχνιδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νωθρές στο σκοράρισμα και τις άμυνες να επικρατούν με τον Γκάουντλοκ να είναι εκείνος που σκόραρε για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τόμπσον σκόραρε μόνο με βολές για τους φιλοξενούμενους που έμειναν πίσω στο σκορ με επτά πόντους (12-5) στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1doqd6iuvsx)
Ο Κολοσσός μάλιστα ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό επιθετικά με τον Περάντες, ενώ ο Ζερμέιν Λοβ ήταν εκείνος που κρατούσε το Περιστέρι κοντά στο σκορ με συνεχόμενες προσωπικές προσπάθειες, με το 23-16 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dot95zk49t)

Ο Γκάουντλοκ δίνει σημαντική διαφορά στον Κολοσσό απέναντι στο Περιστέρι

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η γηπεδούχος ομάδα άρχισε να... πυροβολεί έξω από τα 6.75 με τον Χατζηνικόλα, ενώ η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προσπαθούσε να σκοράρει κυρίως κάτω από το καλάθι με τον Ρένφρο να εκμεταλλεύεται τις ασίστ του Ράγκλαντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dp917xo31l)
Η συνέχεια ανήκε αδιαμφισβήτητα στους γηπεδούχους. με τον Γκάουντλοκ να παίρνει το όπλο του και να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά για την ομάδα του +16 (52-36) με τον Κένι Γουίλιαμς να μειώνει απλά στους 12 (52-40) στο τέλος του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dpicwny861)

Ο Ράγκλαντ ντύθηκε... Γκάουντλοκ και γύρισε το παιχνίδι για το Περιστέρι

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο παιχνίδι, η τρίτη περίοδος άνηκε εξ' ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους, με τον Ράγκλαντ να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ, καθώς με συνεχόμενους δικούς του πόντους έφερε το Περιστέρι μπροστά στο σκορ με 3 (56-59) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Αμερικάνος γκαρντ των φιλοξενούμενων πήρε το παιχνίδι πάνω του καθώς έβρισκε πολλούς διαδρόμους με τον Κολοσσό Ρόδου από την άλλη να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σκοράρισμα, με τον Περάντες να βρίσκεται εκτός ρυθμού. Το Περιστέρι με επιμέρους σκορ 14-29 ανέτρεψε το παιχνίδι και πήγε με +3 (66-69) στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Ο Ράγκλαντ έδωσε στο Περιστέρι την πρόκριση για ημιτελικά της Basket League

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως η τρίτη περίοδος με τον Ράγκλαντ να είναι "καυτός" και να στέλνει την ομάδα του στο +8 (68-76) με πέντε προσωπικούς του πόντους έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. 

Ένα μικρό σερί των γηπεδούχων έφερε τη διαφορά στους 3 (73-76) αλλά ο Ρένφρο την επανέφερε γρήγορα στα ίδια επίπεδα. Εκείνος όμως που έβαλε ξανά στο παιχνίδι ήταν ο Χατζηνικόλας που έξι δικούς τους προσωπικούς πόντους μείωσε τη διαφορά στους 4 (79-83) 3:30 πριν το φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dqbld76aap)
Ο Ντάγκουμπιτς με τρίποντο έδωσε αέρα επτά πόντων (79-86) στο Περιστέρι αλλά ο Γκάουντλοκ δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη και με πέντε πόντους δικούς του και ένα φόλλου του Μπραΐκοβιτς το ματς έγινε ισόπαλο (86-86) 17 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Ο Ράγκλαντ όμως πέτυχε ένα δύσκολο λέι απ 0.1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος και έδωσε την πρόκριση στο Περιστέρι, με τον Αμερικάνο γκαρντ να σταματάει στους 36 πόντους. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα συναντήσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό μετά το Final Four του Βερολίνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dr11bj1rmp)