Η καλύτερη ομάδα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια έγραψε ιστορία. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρωταθλήτρια της Premier League για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, όντας η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει. Το σύνολο του Γκουαρδιόλα πήρε τη νίκη που χρειαζόταν με 3-1 χάρη στα δύο γκολ του κορυφαίου του φετνιού πρωταθλήματος, Φιλ Φόντεν, αλλά και το ένα γκολ του κορυφαίου αμυντικού χαφ του πλανήτη, Ρόδρι.

Η Άρσεναλ από την άλλη αγωνίστηκε χωρίς τον Μπουκάγιο Σάκα και δυσκολεύτηκε αφάνταστα απέναντι στην Έβερτον όμως στο τέλος πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Χάβερτς στο 89' κάνοντας και εκείνη το δικό της προσωπικό ρεκόρ με τις 28 νίκες που πέτυχε. Όμως τη διαφορά στο φινάλε έκανε η ήττα από την Άστον Βίλα καθώς οι "Πολίτες" δεν έχασαν ούτε βαθμό μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση. 

Ο Φόντεν έβαλε τη Σίτι με δύο γκολ μπροστά στο σκορ και τα πανηγύρια ξεκίνησαν νωρίς για την Μάντσεστερ Σίτι

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε δύο λεπτά στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Χαμ και ο Φιλ Φόντεν πέτυχ μια απίθανη γκολάρα για να ανοίξει το σκορ. Οι "Πολίτες" συνέχισαν να απειλούν και ο MVP της φετινής Premier League πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 18' κάνοντας το 2-0. Μέχρι το 30' η ομάδα του Πεπ ήταν κυρίαρχη (25-0 επαφές στην αντίπαλη περιοχή) με τον Αρεολά να κρατά το 2-0.

Στο Βόρειο Λονδίνο αντίθετα η Άρσεναλ μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Από τη στιγμή που κατάλαβαν όμως ότι η Σίτι προηγούνταν με 2-0 σαν να έριξαν ταχύτητες, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να προειδοποιεί με δοκάρι για την ομάδα του Ντάις. Η πολυπρόσωπη άμυνα της Έβερτον λειτουργούσε και ένα απευθείας φάουλ του Γκέγιε (η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντέκλαν Ράις) έβαλε τα "Ζαχαρωτά" μπροστά στο σκορ και έφερε "μαύρα σύννεφα" στο "Emirates".

Ο Τομιγιάσου ισοφάρισε για την Άρσεναλ, ο Κούντους μείωσε για τη Γουέστ Χαμ πριν το ημίχρονο

Εκεί που όλα έδειχναν μετά το γκολ του Γκέγιε ότι δεν θα υπήρχε καν μάχη τίτλου, ένα αδιανόητο ανάποδο ψαλίδι του Κούντους (42') μείωσε το σκορ για τη Γουέστ Χαμ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Τα "Σφυριά" είχαν ανεβάσει στροφές, σκόραραν και ο Γκουαρδιόλα χτυπιόταν. Ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε και ο Τομιγιάσου (43') για την Άρσεναλ με τους φίλους των "Κανονιέρηδων" να αποκτούν ξανά ελπίδα.

Ο Ρόδρι σφράγισε και αυτόν τον τίτλο για τη Μάντσεστερ Σίτι

Οι δύο αναμετρήσεις συνέχιζαν ταυτόχρονα στο δεύτερο ημίχρονο. Και αν στα πρώτα δέκα λεπτά δεν υπήρχε το παραμικρό, αρχικά συνέβη ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Γκάμπριελ για την Άρσεναλ λόγω βρώμικου χτυπήματος του Ντουκουρέ. Σχεδόν στο ίδιο λεπτό, ο Ρόδρι έβαλε μπροστά τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ και στην ουσία σφράγισε τον τίτλο.

Προς το φινάλε των αναμετρήσεων, η Μάντσεστερ Σίτι απλώς διαχειριζόταν την υπέρ της κατάσταση ενώ η Άρσεναλ προσπαθούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χάβερτς να έχει δοκάρι. Ο Αρτέτα έκανε μαζεμένες αλλαγές με τον Τίμπερ να επιστρέφει μετά την... πρώτη αγωνιστική.

Οι φίλαθλοι της Άρσεναλ είδαν στα κινητά τους ότι η Γουέστ Χαμ μείωσε όμως στην πραγματικότητα το γκολ προήλθε από το χέρι του Σούτσεκ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ξεκάθαρη παράβαση του Τσέχου δεν υποδείχθηκε σε πρώτο χρόνο γι' αυτό και το γκολ μέτρησε... για δευτερόλεπτα.

Παρ' όλα αυτά το γκολ του Κάι Χάβερτς στο 89' ήρθε να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν άλλαζε την ουσία. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την Άρσεναλ να τερματίζει δύο βαθμούς πίσω της.