Η τελευταία αγωνιστική της Premier League ήταν αμφίρροπη, με τις ευρωπαϊκές θέσεις να μην αλλάζουν αλλά να μην έχουν κριθεί ακόμη. Η Τσέλσι τερμάτισε στην έκτη θέση που προς ώρας της δίνει το εισιτήριο για το Europa League μαζί με την Τότεναμ που τερμάτισε πέμπτη, με την Νιουκάστλ να περιμένει το αποτέλεσμα του Κυπέλλου Αγγλίας για να δει αν θα βρίσκεται στην Ευρώπη της επόμενης χρονιάς.

Αν στον τελικό είναι νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι, τότε η Νιουκάστλ θα οδηγηθεί στο Europa Conference League, ενώ αν το κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι "κόκκινοι διάβολοι" θα βρεθούν στο Europa League και η Τσέλσι στο Conference αντίστοιχα, με τις "καρακάξες" να μένουν εκτός. 

Πήρε την πολυπόθητη έκτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο η Τσέλσι 

Η Τσέλσι υποδέχθηκε την Μπόρνμουθ με στόχο τουλάχιστον τον έναν βαθμό που θα της εξασφάλιζε την έκτη θέση και το σίγουρο εισιτήριο για το Europa Conference League. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο προηγήθηκε με τον Μόισες Καϊσέδο στο 17ο λεπτό και κράτησε το προβάδισμα της μέχρι το ημίχρονο.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Στέρλινγκ έκανε το 2-0 για τους "μπλε" αλλά ένα λεπτό αργότερο ο Μπαντιασίλ έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την... άγχωσε ξανά. Το σκορ όμως έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε και η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απίστευτη ανατροπή με τέσσερις νίκες στο φινάλε, παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κέρδισε αλλά έμεινε έβδομη στην Premier League η Νιουκάστλ

Η Νιουκάστλ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπρέντφορντ και έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας με 2-4 χάρις κυρίως στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Οι "καρακάξες" προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με τον Μπαρνς, ενώ 15 λεπτά αργότερα ο Μέρφι έκανε το 0-2. Πριν κοπάσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί, ο Ισάκ στο 38ο λεπτό έκανε το 0-3 για την ομάδα του.

Η απογοητευτική εικόνα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο, με τον Γιάβελτ να μειώνει αρχικά στο 48ο λεπτό και τον Γουίσα να κάνει το 2-3 είκοσι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Η Νιουκάστλ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τον Μπρούνο Γκιμαράες, έκανε το 2-4, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

"Διπλό" παρηγοριάς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπράιτον

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 0-2 στην έδρα της Μπράιτον αλλά δεν την ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα και έμεινε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο των κινήσεων.

Το σκορ άνοιξε στο 73ο λεπτό ο Νταλότ, με τον Χόιλουντ 15 λεπτά αργότερα να "σφραγίζει" τη νίκη για την ομάδα του, με τους "κόκκινους διαβόλους" να παίζουν το τελευταίο τους... χαρτί για ευρωπαϊκή έξοδο στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, κόντρα στην συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι

Σώθηκε και βαθμολογικά η Νότιγχαμ μετά τη νίκη κόντρα στην Μπέρνλι

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην Premier League από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά το κατάφερε και βαθμολογικά με τη νίκη της στην έδρα της Μπέρνλι. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους με τον Γουντ να σκοράρει δις σε διάστημα 12 λεπτών, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να μπουν ξανά στο παιχνίδι και το κατάφεραν με τον Κουλάν να μειώνει σε 1-2 στο 72ο λεπτό. Το τελικό 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Νότιγχαμ να παραμένει στην Premier League με κάθε επισημότητα.

Επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Εύκολο ήταν το βράδυ της Τότεναμ στην έδρα της υποβιβασμένης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δεν μπόρεσε να προβάλλει την αντίσταση που ήθελε. Οι "πετεινοί" μετά την... αποτυχία να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την τέταρτη θέση, επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Κουλουσέφσκι μετά από ασίστ του "μοιραίου" στο προηγούμενο παιχνίδι Σον, με τον Πόρρο στο 59ο λεπτό να κάνει το 0-2 για την ομάδα του. Το τελικό 0-3 έγραψε πάλι ο Σουηδός εξτρέμ μετά από ασίστ του Μάντισον αυτή τη φορά.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο... αντίο της Λούτον στην Premier League

Σ' ένα παιχνίδι γιορτή για το ποδόσφαιρο η υποβιβασμένη Λούτον υποδέχθηκε τη Φούλαμ με τις δύο ομάδες να είναι άκρως επιθετικές. Μπορεί το σκορ να άνοιξε στο 43ο λεπτό η φιλοξενούμενη ομάδα με γκολ του Τραορέ, αλλά ο Μόρις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε, κι ενώ όλοι περίμεναν το σφύριγμα του διαιτητή για να πάνε στα αποδυτήρια ο Χιμένεζ έκανε το 1-2 για τους "Cottagers".

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο με τον Χιμένεζ να κάνει το 1-3 για την ομάδα του στο 49ο λεπτό και τον Ντάουτι να μειώνει έξι λεπτά αργότερα. Παρά την πίεση των γηπεδούχων, στο 68ο λεπτό ο Γουίλσον έκανε το 2-4 για την Φούλαμ, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Στους πανηγυρισμούς έμεινε η Άστον Βίλα - Έφαγε 5 γκολ από την Κρίσταλ Πάλας

Την εντυπωσιακή της πορεία των τελευταίων αγωνιστικών συνέχισε η Κρίσταλ Πάλας, καθώς μετά το "διπλο" στην έδρα της Γουλβς ήρθε η ώρα να συντρίψει την Άστον Βίλα με 5-0 στην έδρα της. Το σκορ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Ματέτα στο 9ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη μισή ώρα αργότερα να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο εξακολουθούσε να ανήκει στους γηπεδούχους, με τον Έζε να παίρνει την σκυτάλη από τον συμπαίκτη του για το 3-0 στο 54, ενώ λίγο αργότερα, ο Ματέτα συμπλήρωσε το χατ τρικ με εξαιρετικό σουτ. Οι "χωριάτες" έμοιαζαν να βρίσκονται ακόμη στους πανηγυρισμούς για την κατάληψη της τέταρτης θέσης. Το... πάρτι τελείωσε στο 70ο λεπτό με τον Έζε να διαμορφώνει τελικό 5-0.