Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της κόντρα στη Λαμία της οποία επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 για την τελευταία αγωνισιτκή της Super League όμως το... δώρο δεν ήρθε από τον Άρη και έτσι ο τίτλος βάφτηκε "ασπρόμαυρους"! Άπαντες στην "OPAP Arena" ήταν με το... ραδιόφωνο παρέα και με το κινητό στα χέρια για να μαθαίνουν τι συμβαίνει στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης όμως η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη "έσβησε" τα όνειρα του πρωταθλήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dv678pc9c9)
Η "Ένωση" που αδημονούσε για στραβοπάτημα του "δικεφάλου του βορρά" τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 78 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ με 80 βαθμούς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023/24. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtxtc1wzhl)
Φοβερές οι εναλλαγές των συναισθημάτων στην εξέδρα όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη και όταν οι "κίτρινοι έφεραν το παιχνίδι στα... ίσα όπου και έγινε πανζουρλισμός και όλη η "OPAP Arena" σηκώθηκε στο... πόδι! "Έσπασαν" καρδιές στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των παιχνιδιών που εν τέλει σήμανε το πρωτάθλημα του... ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1duqx6c7z55)

Απολαυστική ΑΕΚ "καθάρισε" εύκολα τη Λαμία

Η ΑΕΚ κυριαρχούσε από τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, είχε τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αντίθεση με τη λαμία που είχε επικεντρωθεί κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι με στόχο να περιορίσει τις επιθετικές αρετές των "κιτρινόμαυρων".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dsd6dcb0pl)
Η "Ένωση" σφυροκοπούσε ασφυκτικά τα καρέ των φιλοξενούμενων, είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 2o λεπτό με άστοχη κεφαλιά του Λούμπιστις από πλεονεκτική θέση, ενώ απείλησε στο 13ο λεπτό με άστοχο σουτ του Τσούμπερ το οποίο κατέληξε αουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dsktmzs9qh)
Το πολυπόθητο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 20ο λεπτό από τα... πόδια του Λιούμπισιτς. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός έπειτα από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου του Άμραμπατ κινήθηκε στην περιοχή και με άψογο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό στο παιχνίδι (1-0).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dstypp3cfd)
Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής, δεν σταματούσαν να πιέζουν, είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 26o λεπτό με κεφαλιά του Λιούμπισιτς την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χατζηεμμανουήλ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ δεν κατάφερε να "νικήσει" τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dt4pzxcpu1)
Όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε λογαριασμό κόντρα στον Άρη τότε άρχισε η... αναταραχή στις κερκίδες της "OPAP Arena" με τον κόσμο που παρακολουθούσε από το τηλέφωνο του και άκουγε από το ράδιο το τι συμβαίνει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dt68982wtl)
Στο 40ο λεπτό η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τσούμπερ ο οποίος έπειτα από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με σουτ του Χατζισαφί το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtk05p12wp)
Το ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο, ενώ απείλησε στο 53ο λεπτό με σουτ του Λιβάι Γκαρσία το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Λαμίας να κάνει φάση όμως ο Αθανασιάδης με διπλή προοσπάθεια μπλόκαρε το σουτ που εξαπέλυσε ο Βασιλαντωνόπουλος.

Η ΑΕΚ βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα στο 65ο λεπτό με κεφαλιά του Πόνσε έπειτα από σέντρα του Τσούμπερ ωστόσο η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Γιόνσον στον Τερεζίου στο ξεκίνημα της φάσης. Ο ρυθμός όσο κυλούσαν τα λεπτά έπεφτε ολοένα και περισσότερο και ο Ελίασον "ξεμπούκωσε" επιθετικά την "Ένωση" στο 78ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ το οποίο απέκρουσε με φοβερή επέμβαση ο Χατζηεμμανουήλ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dud3qv6kap)

Το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0 ήρθε από τον Σιμάνσκι στο 90+3. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον ο Βίντα πήρε σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στη συνέχεια στον Πολωνό χαφ που... πετάχτηκε στο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dv7ugfootd)