Λίγο πριν το τέλος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπήρξε η προτελευταία αγωνιστική στη La Liga που ήταν συγκλονιστική, καθώς δεν άφησε τίποτα σε εκκρεμότητα για την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Η Μπέτις εξασφάλισε την έβδομη θέση παρά την υπερπροσπάθεια της Βιγιαρεάλ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και η Κάντιθ υποβιβάστηκε μιας και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Μαγιόρκα.

Στη Ligue 1 η τελευταία αγωνιστική ήταν ανεπανάληπτη, με τη Μπρεστ να πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Λιλ απέναντι στη Νις και την Λυών στο 96ο λεπτό να παίρνει το εισιτήριο για το Europa Conference League χάρις σε πέναλτι του αρχηγού της, Αλεξάντερ Λακαζέτ. 

Επιβίωσε αλλά έχασε την Ευρώπη η Βιγιαρεάλ - Βγήκε στο Europa League η Σοσιεδάδ

Απίστευτο παιχνίδι διεξήχθη στο "Μαδριγάλ" με την Βιγιαρεάλ να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στην 37η αγωνιστική της La Liga. Η "Βασίλισσα" έκανε ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 1-4, με τον Αρντά Γκιουλέρ να σκοράρει δύο φορές για την ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος όμως είχε άλλον πρωταγωνιστή, με τον Αλεξάντερ Σορλόθ να θυμίζει τον συμπατριώτη του, Έρλιγνκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό επιθετικό να σκοράρει τρία γκολ σε οκτώ λεπτά και τέσσερα συνολικά σε όλο τον αγώνα και να δίνει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του που όμως δεν ήταν αρκετός.

Πέρα την έβδομης θέσης ξεκαθάρισε και η έκτη με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να κάνει επίδειξη δύναμης στην έδρα της Μπέτις και να παίρνει το "διπλό" που της έδωσε το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης χρονιάς.

Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 0-2 χάρις σε γκολ των Μέντεζ και Μορένο και θα ακολουθήσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Οι γηπεδούχοι "συμβιβάστηκαν" με την έβδομη θέση που τους δίνει όμως την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Europa Conference League για τη σεζόν 2024/25. 

Σώθηκε παρά την γκέλα της η Μαγιόρκα - Στη Segunda Division η Κάντιθ

Απίστευτα πράγματα στην παραμονή στη La Liga με την μία να δίνει την ευκαιρία στην άλλη και την άλλη να την δίνει πίσω. Ο λόγος φυσικά για τις Μαγιόρκα και Κάντιθ που "πάλευαν" για να σώσουν την κατηγορία μία αγωνιστική πριν το τέλος. Νικήτρια στη μάχη τελική η πρώτη που παρά το 2-2 κόντρα στην υποβιβασμένη Αλμερία κατάφερε να σωθεί.

Η Κάντιθ από τη πλευρά της υποδέχθηκε την αδιάφορη Λας Πάλμας, είχε τις ευκαιρίες αλλά έμεινε στο 0-0 με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία και να επιστρέψει στην Segunda Division μαζί με τις Γρανάδα και Αλμερία που έχουν υποβιβαστεί εδώ και αρκετές αγωνιστικές.

Στους ομίλους του Champions League η απίθανη Μπρεστ χάρις στον Λαλά

Συγκλονιστική ήταν η τελευταία αγωνιστική στη Ligue 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και να σκέφτεται τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας κόντρα στην Λυών και τις Μετς, Λοριάν και Κλερμόν να έχουν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Οι μάχες κορυφώθηκαν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια με την Μπρεστ να κάνει το "θαύμα" και με τη νίκη με 0-3 στην έδρα της Τουλούζ να εξασφαλίζει την τρίτη θέση και θα βρεθεί στους ομίλους του νέου Champions League για τη σεζόν 2024-25, "κλέβοντας" στο φινάλε τη θέση από τη Λιλ.

Οι "Λιλουά" - που βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λίγα λεπτά - είχαν το προβάδισμα πριν την έναρξη των αγώνων αλλά δεν την κράτησαν μέχρι το φινάλε. Στο 74ο λεπτό ο Αντρέ έκανε το 2-1 για την ομάδα του που εκείνη την στιγμή βρισκόταν με το 1,5 πόδι στους ομίλους

Το γκολ όμως της Μπρεστ στο 90ο λεπτό με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κένι Λαλά, την ανάγκασε να βγει μπροστά να βρει τρίτο γκολ μιας και στη διαφορά τερμάτων έχανε τη θέση. Όλοι οι παίκτες της βγήκαν μπροστά, με αποτέλεσμα η επικίνδυνη Νις στην αντεπίθεση έκανε το 2-2.

Ο Λακαζέτ έστειλε με πέναλτι τη Λυών στο Europa Conference League - "Αυτοκτόνησε" η Λανς

Χαμός συνέβη και στην μάχη για την έκτη θέση της Γαλλίας με την Λυών να ολοκληρώνει κάτι που έμοιαζε απίθανο πριν τρεις μήνες. Από εκεί που κινδύνευε έμπρακτα με υποβιβασμό, με τη νίκη της κόντρα στο Στρασβούργο τερμάτισε στην έκτη θέση της Ligue 1 και του χρόνου θα παίξει στο Europa Conference League.

Οι "Λιονέ" - που θα είχαν την ευκαιρία για ευρωπαϊκή έξοδο στο κύπελλο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμεν - τα χρωστούν όλα στον αρχηγό τους, Αλεξάντερ Λακαζέτ. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στο 96ο λεπτό με πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του την έκτη θέση, την ώρα που η Λανς... αυτοκτόνησε με το 2-2 κόντρα στην Μονπελιέ.