Υπήρχαν αρκετοί που περίμεναν να δουν στους τελικούς των Playoffs του NBA στην Δύση τα φιλαράκια, Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς, να τίθονται αντιμέτωποι. Όλοι εκείνοι όμως λογάριαζαν χωρίς την εντυπωσιακή ομάδα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο επικράτησε των Ντένβερ Νάγκετς και προκρίθηκε με 4-3 στη σειρά.

Επέστρεψαν από την... κόλαση και προκρίθηκαν στους τελικούς των Playoffs του NBA οι Τίμπεργουλβς

Οι Ντένβερ Νάγκετς υποδέχθηκαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο έβδομο παιχνίδι των Playoffs του NBA της Δύσης και ενώ βρέθηκαν μπροστά για 20 πόντους τελικά ηττήθηκαν με 90-98 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους που έφτασε τη διαφορά στο +15 (53-38) χάρις σε δίποντο του Τζαμάλ Μάρεϊ.

Η τρίτη περίοδος όμως ανήκε εξ' ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους όπου με άμυνα από... ατσάλι και επιμέρους σκορ 14-28 επέστρεψαν στην διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας στον πόντο (67-66). Στις αρχές του τέταρτου δωδεκαλέπτου μάλιστα, πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν ξανά μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας έτσι μία τεράστια πρόκριση.

Denver Nuggets vs Minnesota Timberwolves Full Game 7 Highlights | May 19 | 2024 NBA Playoffs

ΜακΝτάνιελς και Τάουνς έπαιξαν για τον... απογοητευτικό Έντουαρντς 

Πρώτοι σκόρερ για τους Τίμπεργουλβς ήταν οι Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς και Καρλ Άντονι Τάουνς που πέτυχαν αμφότεροι από 23 πόντους. Ο Αμερικάνος φόργουορντ έκανε εξαιρετικά μεστή εμφάνιση μιας και είχε 7/10 σουτ εντός παιδιάς ενώ ο σέντερ από την Δομινικανή Δημοκρατία πέτυχε double double, μαζεύοντας και 12 ριμπάουντ.

Το κατόρθωμα των φιλοξενούμενων γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, βλέποντας κάποιος την εμφάνιση που έκανε ο σταρ της ομάδας, Άντονι Έντουαρντς. Ο "Ant-Man" πέτυχε ναι μεν 16 πόντους αλλά είχε 6/24 σουτ εντός παιδιάς με 2/10 τρίποντα, ενώ "κατέβασε" 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Jaden McDaniels Drops 23 Points In GAME 7 WIN Against Denver To ADVANCE TO WCF | 05.19.24

Δεν έφτασαν οι Γιόκιτς και Μάρεϊ για τους πρωταθλητές του NBA, Ντένβερ Νάγκετς

Από τους γηπεδούχους - που έχασαν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους - οι μοναδικοί... επιζώντες ήταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ και ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Καναδός γκαρντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του πετυχαίνοντας 35 πόντους με 4/12 τρίποντα.

Από τη πλευρά του ο "Joker" προσπάθησε πολύ να οδηγήσει την ομάδα του στους τελικούς της Δύσης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με double double με 34 πόντους, 19 ριμπάουντ αλλά και 7 ασίστ. Εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκαν οι Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ και Άαρον Γκόρντον στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν με επτά και τέσσερις πόντους αντίστοιχα. 

Nikola Jokic 34 Pts 19 Reb 7 Ast Minnesota Timberwolves vs Denver Nuggets Game 7 HIGHLIGHTS