Το κύπελλο Ελλάδος βαίνει προς ολοκλήρωση, για τη σεζόν 2023-24, αφού το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Μάλιστα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ όρισε την Στεφανί Φραπάρ να διαιτητεύσει τον τελικό.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα διευθύνει τελικό για το κύπελλο Ελλάδας. Η Στεφανί Φραπάρ θα είναι το Σάββατο στην μάχη που θα δώσει ο Παναθηναϊκός με τον Άρη και αναμφίβολα έχει ήδη τραβήξει πάνω της τα βλέμματα.

Είναι γεννημένη στις 14/12 του 1983 στο Val-d'Oise του γαλλικού βορρά. Βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα FIFA με τους διεθνείς διαιτητές το 2009. Μάλιστα μετά από δύο χρόνια άρχισε να ορίζεται από την γαλλική ομοσπονδία σε αγώνες της 3ης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Το 2014 ανέβηκε στη Ligue 2 και το 2015 ήταν ανάμεσα στους διαιτητές του Παγκόσμιο Κυπέλλου Γυναικών του Καναδά.

Όταν η Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην League 1 και ο τελικός στο κύπελλο Ελλάδος

Για να φτάσουμε στο 2019, χρονιά την οποία η Φραπάρ θα θυμάται για πάντα. Γιατί έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής της Ligue 1. Στις 28 Απριλίου σφύριξε στο Αμιάν-Στρασμπούρ για το Coupe de France.

Στις 2 Αυγούστου του 2019 διηύθυνε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μεταξύ των Λίβερπουλ και Τσέλσι. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει σε μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα ανδρών.

Η παρουσία της Φραπάρ στο Μουντιάλ του Κατάρ


Ένα ακόμα βήμα παραπάνω στην καριερα της έκανε η Φραπάρ όταν η UEFA, το 2020, την συμπεριέλαβε στους διαιτητές του Champions League. Το πρώτο ματς ήταν το Γιουβέντους - Ντιναμό Κιέβου, που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου του 2020.

Υπάρχει και συνέχεια αφού πλέον είναι μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες. Καθώς η FIFA την επέλεξε ανάμεσα στους 36 διαιτητές για το Μουντιάλ του Κατάρ. Μαζι της ήταν και οι Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Ιαμάστα.

Οι πρωτιές για την έμπειρη ρέφερι δεν σταμάτησαν εκεί αφού τον Οκτώβριο του 2023 «σφύριξε» το Αγγλία - Αυστραλία κι έγινε ξανά η πρώτη γυναίκα που διευθύνει αγώνα ανδρών στο «Γουέμπλεϊ».