Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας είναι από τους Έλληνες του εξωτερικού που συγκντρώνει πάνω του τα βλέμματα, ολοένα και περισσότερο. Μαζί του και η Γκενκ η οποία τον έχει στο δυναμικό της κι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα στελεχώνει την πρώτη ομάδα.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, στα 16 του έκανε και την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με την ανδρική ομάδα της Γκενκ. Αγωνίστηκε για 71 λεπτά στο εντός έδρας 1-0 κόντρα στην Αντβέρπ, για τα playoffs του πρωταθλήματος Βελγίου. Έγραψε ιστορία αφού έγινε ο νεαρότερος βασικός παίκτης που έχει παίξει σε αυτή την διαδικασία.

Η μαγική ασίστ του Καρέτσα

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβγαλε και την ασίστ για να βάλει το γκολ ο Ζεκίρι στο 28' και με αυτό να πάρει τη νίκη η Γκενκ. Μια νίκη με την οποία έβαλε τέλος σε 4 σερί ήττες. Μια ασίστ, που επίσης ήταν ιστορική, αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης που δημιουργεί γκολ στο πρωτάθλημα και η οποία χαρακτηρίστηκε μαγική. Φυσικά φάνηκαν και πολλά ακόμα αναφορικά με το μεγάλο ταλέντο του 16χρονου άσου.



Στις εξέδρες του γηπέδου της Γκενκ βρέθηκαν αρκετοί σκάουτ ομάδων από το εξωτερικό. Ανάμεσα τους ήταν κάποιοι και από μεγάλα κλαμπ με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι γνωστό πως τον παρακολουθεί καιρό τώρα.

Η προστασία της Γκενκ στον Καρέτσα και η οικογένεια του

Η Γκενκ από την μεριά της δεν θέλει να επιβαρύνει τον Καρέτσα. Τον εντάσσει στην πρώτη ομάδα με αργά βήματα. Είναι και σε μια ηλικία όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας έχουν μεγάλη ένταση και περισσότερο άγχος. Δεν θέλει να τον... κάψει όπως λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.


Όοο για το μέλλον του είναι δεδομένο πως θα πάρει μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ομάδα. Ωστόσο η οικογένεια του, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο επιθυμεί να γίνουν όλα στο σωστό χρόνο.

Κάτι που σημαίνει πως ο Καρέτσας δεν θα βιαστεί να αποχωρήσει από την Γκενκ για να έχει την ποδοσφαιρική εξέλιξη που θέλει και που φαίνεται τα δύο τελευταία χρόνια.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο και από τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα.