Το μενού των αθλητικών μεταδόσεων μπορεί να μην είναι πλούσιο σε ποιότητα αλλά περιλαμβάνει την μεγάλη μονομαχία στον τελικό του Europa League ανάμεσα στην αήττητη τη φετινή χρονιά Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Αταλάντα στο Λονδίνο ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην ACB για τα Playoffs με την Μούρθια να αντιμετωπίζει την Βαλένθια.

Για τον τίτλο του Europa League "μονομαχούν" Λεβερκούζεν και Αταλάντα

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν αντιμεπωπίζει την Αταλάντα στον τελικό του Europa League (22:00) στο Δουβλίνο. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ζει το δικό της όνειρο καθώς κατέκτησε την πρώτη Bundesliga της ιστορίας της όντας μάλιστα αήττητη καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι "ασπιρίνες" διανύουν μία απίστευτη χρονιά καθώς δεν έχουν ηττηθεί σε καμία από τις τρεις διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει και βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας όπου τεθούν αντιμέτωπες με την Καϊζερσλάουτερν. Αν καταφέρει και κατακτήσει και τα δύο τρόπαιο θα γίνει η πρώτη ομάδα ιστορικά που θα κάνει το treble χωρίς καμία ήττα σε όλη τη χρονιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fnhv0xwnd)
Στο προηγούμενο γύρο έφτασε μία ανάσα από τον αποκλεισμό με τη Ρόμα να προηγείται με 0-2 αλλά τελικά κατάφερε στο 97ο λεπτό της αναμέτρησης να ισοφαρίσει και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Bayer Leverkusen train in Dublin for the Europa League Final!


Από τη πλευρά της η Αταλάντα θέλει να κάνει την έκπληξη - όπως την πραγμοτοποίησε και κόντρα στην Λίβερπουλ - και να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa League. Άφησε εκτός συνέχειας την Μαρσέιγ με το 3-0 στην έδρα της να δείχνει την ανωτερότητα απέναντι στην αντιπαλό της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fnhvcgk49)
Στη Serie A βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει εξασφαλίσει την είσοδο στο νέο Champions League μιας και έχει την ισοβαθμία με την έκτη στο πρωτάθλημα, Ρόμα.

Atalanta train in Dublin ahead of the Europa League Final!


Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Europa League είναι το Δουβλίνο και πιο συγκεκριμένα η "Dublin Arena", ένα γήπεδο που έχει χωρητικότητα 50.000 φιλάθλων και εγκαινιάστηκε το 2010. Ένα χρόνο αργότερα μάλιστα, φιλοξένησε τον τελικό της ίδιας διοργάνωσης με την Πόρτο να επικρατεί με 1-0 της Μπράγκα, χάρις σε γκολ του Ραδαμέλ Φαλκάο.

Shay Given shows us around Dublin ahead of the Europa League Final! #MyCityUEL


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 6 ATP 250 - Λυών
13:15 EUROSPORT 1 Giro D' Italia - 17ο ΕΤΑΠ
16:00 NOVASPORTS 6 WTA 500 - Στρασβούργο
21:30 COSMOTE SPORT 9 Μούρθια - Βαλένθια Μπάσκετ: Ισπανία
22:00 COSMOTE SPORT 1 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Αταλάντα Europa League