Η Τσέλσι έριξε... βόμβα στην Premier League με την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας της με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κάτι που δεν διαφαινόταν από πουθενά πως θα συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα η Τσέλσι έκανε έναν τρομερό δεύτερο γύρο στην Premier League. Ήταν η 3η ομάδα από πλευράς συγκομιδής βαθμών, πίσω από τις Μάντεστερ Σίτι, Άρσεναλ. Μάλιστα στα 19 ματς που έδωσε είχε μόλις τρεις ήττες, ενώ έβγαλε με νίκες τα πέντε τελευταία.

Με αυτή την εξαιρετική πορεία, η Τσέλσι, άφησε πίσω τον πρώτο γύρο και κατάφερε να πάρει μέχρι και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ποτσετίνο, εν μέσω πολλών αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ βρήκε έναν δυνατό κορμό και η δουλειά του φάνηκε περισσότερο στον δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Υπήρξαν διαφωνίες της Τσέλσι με τον Ποτσετίνο;

Ωστόσο αποχώρησε από την Τσέλσι σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται για ομάδες της Premier League.  Ο 52χρονος τεχνικός είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με το κλαμπ τον Μάιο του 2023 αλλά σύμφωνα με τον Guardian, υπήρχαν διαφωνίες με τη διοίκηση αναφορικά με τον μέλλον, κάτι που οδήγησε στον τερματισμό της συνεργασίας τους.

«Εκ μέρους όλων στην Τσέλσι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μαουρίτσιο για τις υπηρεσίες του αυτή τη σεζόν. Θα είναι ευπρόσδεκτος πίσω στο Στάμφορντ Μπριτζ ανά πάσα στιγμή και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη μελλοντική του προπονητική καριέρα».

Με αυτή τη δήλωση οι αθλητικοί διευθυντές των Λονδρέζων, Λόρενς Στιούαρτ και Πολ Γουίνστανλι ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον Αργεντινό προπονητή.

Ο έμπειρος τεχνικός από την πλευρά του σχολίασε: «Ευχαριστώ την ιδιοκτησία της Τσέλσι και τους αθλητικούς διευθυντές για την ευκαιρία να γίνω μέρος της ιστορίας αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου, ο οποίος, πλέον είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός στην Premier League και την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια».

Μαζί με τον Ποτσετίνο αποχώρησαν και οι Χεσούς Πέρες, Μιγκέλ Ντ΄Αγκοστίνο, Τόνι Χιμένες και Σεμπαστιάνο Ποτσετίνο.

Ο σύλλογος δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο έως ότου ανακοινωθεί ο νέος προπονητής.