Οι τελικοί των Playoffs του NBA ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς οι Μπόστον Σέλτικς και οι Ιντιάνα Πέισερς χάρισαν μία απίστευτη παράσταση στο κοινό του "TD Garden". Οι γηπεδούχοι απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο τους Κλίβελαντ Καβαλίερς ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν στο έβδομο παιχνίδι τους Νιου Γιορκ Νικς.

Έκαναν το 1-0 στην παράταση οι Σέλτικς στους τελικούς των Playoffs του NBA

Οι Μπόστον Σέλτικς - που έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας - υποδέχθηκαν τους Ιντιάνα Πέισερς στον πρώτο τελικό των Playoffs του NBA στην Ανατολή και επικράτησαν στην παράταση με 133-128 (117-117) σ' ένα παιχνίδι που δικαίωσε απόλυτα όσους τους παρακολούθησαν.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν γρήγορα μία διαφορά 12 πόντων αλλά οι φιλοξενούμενοι με σταδιακή άνοδο στην εμφάνιση τους κατάφεραν να φέρουν το ημίχρονο στα ίσα (64-64) χάρις σε τρίποντο του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο αλλά το +12 (87-75) για τους "Κέλτες" έγινε τελικά +3 για τους Πέισερς χάρις σε δίποντο του Νέμπαρντ 47 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί ανέλαβε δράση ο Τζέιλεν Μπράουν όπου με απίστευτο τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ήταν ψυχραιμότεροι οι γηπεδούχοι και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

WILD OVERTIME ENDING #6 Pacers vs #1 Celtics | Game 1 | May 21, 2024

Τέιτουμ και Μπράουν οδήγησαν τους Σέλτικς στο 1-0 στα Playoffs του NBA

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ, κάνοντας double double. Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο πρώην πλέι μέικερ των Μιλγούοκι Μπακς, Τζρου Χόλϊντέι που πέτυχε ρεκόρ πόντων φέτος, έχοντας 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα πράγματα βέβαια θα ήταν διαφορετικά για όλους αν δεν βρισκόταν εκεί ο Τζέιλεν Μπράουν, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να ευστοχεί στο κρίσιμο τρίποντο και έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. Το double double "άγγιξε" ο Ντέρικ Γουάιτ με 15 πόντους και 9 ασίστ για τους Σέλτικς που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Tatum, Holiday & Brown Make Celtics Playoff HISTORY In Game 1! 🍀 | May 21, 2024

Εξαιρετικοί Χαλιμπέρτον και Σιάκαμ αλλά δεν κατάφερα να κάνουν το μπρέικ οι Πέισερς

Από τους φιλοξενούμενους - που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους - πρώτος σκόρερ ήταν ο σούπερ σταρ της ομάδας, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Ο Αμερικάνος γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double double, έχοντας 25 πόντους και 10 ασίστ.

Εξαιρετικοί για τους Πέισερς ήταν οι Πασκάλ Σιάκαμ και Μάιλς Τέρνερ που έκαναν αμφότεροι double double, με τον πρώτο να έχει 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, και τον δεύτερο να σταματάει στους 23 πόντους και τα 10 ριμπάουντ. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν από τον πάγκο οι Όμπι Τόπιν και Τι Τζέι ΜακΚόνελ με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. 

Boston Celtics vs Indiana Pacers Game 1 Full Highlights | 2024 ECF | FreeDawkins