Το λεγόμενο "τρίτη και φαρμακερή" έχει περάσει προ πολλού για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Λιθουανό προπονητή να έχει φτάσει ήδη σε τέσσερα Final Four της Euroleague αλλά δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. Στο Βερολίνο στην πέμπτη προσπάθεια του θα συναντήσει τον... παλιόφιλο Παναθηναϊκό AKTOR που επιστρέφει στην ελίτ της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: "Παναθηναϊκός και Φενερμπαχτσέ έχουν την ίδια δύναμη"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντικατέστησε μεσούσης της σεζόν τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ και άλλαξε άρδην την εικόνα της τούρκικης ομάδας. Ο Λιθουανός προπονητής κατάφερε να την οδηγήσει στο Final Four του Βερολίνου, εκεί που θα ανταμώσει με τον Παναθηναϊκό AKTOR σ' έναν πολύ δυνατό ημιτελικό.

"Όταν με κάλεσε η Φενερμπαχτσέ δεν το σκέφτηκα πολύ. Είχαμε ήδη μιλήσει πριν από έξι μήνες. Όταν έλαβα το τηλεφώνημα, όλα έγιναν γρήγορα και άρχισα να σκέφτομαι την επόμενη προπόνηση", ανέφερε ο "Σάρας" και στη συνέχεια σχολίασε το παιχνίδι κόντρα στους "πράσινους" αλλά και στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο λόγω της παρουσίας των ελληνικών φιλάθλων και των δύο ομάδων αλλά και των Τούρκων οπαδών.

"Αυτό είναι το Final Four. Θα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει μυστικό για αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τυπική ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Είναι μία ομάδα που όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν οι κοντοί και βασίζεται στις αποφάσεις των γκαρντ για τα pick n' roll. Φυσικά, θα επικεντρωθούμε εκεί. Αλλά δεν μπορείς να ξεχάσεις τους υπόλοιπες παίκτες.

Όπως είπα νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός κι εμείς έχουμε την ίδια δύναμη. Πρέπει να μιλάς συνεχώς για λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Πρέπει να σκεφτείς πως να κλέψεις μία μπάλα εκεί, πως να πετύχεις ένα εύκολο καλάθι στην άλλη πλευρά. Αυτό είναι το Final Four. Πάντα είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς.

Όταν με κάλεσε η Φενερμπαχτσέ δεν το σκέφτηκα πολύ. Είχαμε ήδη μιλήσει πριν από έξι μήνες. Όταν έλαβα το τηλεφώνημα, όλα έγιναν γρήγορα και άρχισα να σκέφτομαι την επόμενη προπόνηση.

Έχω εμπειρία από το Final Four του 2009, όταν ήταν εκεί δύο ελληνικές ομάδες. Τώρα συμπεριλαμβάνεται και η Φενερμπαχτσέ. Νομίζω ότι θα είναι τρελό. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε πολύ, έχουμε δουλειά να κάνουμε στο γήπεδο".