Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μία πολύ κακή σεζόν φέτος, καθώς έμεινε μακριά από κάθε τίτλο που διεκδίκησε. Πέραν της δεύτερης θέσης στη La Liga, οι "μπλαουγκράνα" αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ δεν προχώρησαν στο Κύπελλο Ισπανίας.

Περιμένει την Μπαρτσελόνα ο Φλικ πριν κοιτάξει για άλλες ομάδες

Παρά την άσχημη φετινή εικόνα της Μπαρτσελόνα, οι ιθύνοντες της ομάδας προσπάθησαν αρκετές φορές να μεταπείσουν τον Τσάβι να συνεχίσει ως προπονητής, με τον Ισπανό να μην έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση. Η καταλανική ομάδα αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική της La Liga την Σεβίλλη.

Μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα της ομάδας, θα παρθεί η τελική απόφαση σχετικά με τον επόμενο προπονητή, με τον Χάνσι Φλικ να περιμένει τα γεγονότα μιας και θέλει να αναλάβει το πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Γερμανός τεχνικός έχει ως προτεραιότητα τους "μπλαουγκράνα" και περιμένει την πρόταση.

Παρά το γεγονός πως το όνομα του "παίζει" αρκετά για τις ομάδες της Premier League, με την Τσέλσι μετά τη φυγή του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να ψάχνει ξανά προπονητή, εκείνος δείχνει πως πρώτα θα περιμένει τι θα συμβεί στην Βαρκελώνη και στη συνέχεια θα κοιτάξει άλλες εναλλακτικές για την καριέρα του.