Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR, που θα λάβει μέρος στο Euroleague Final 4 2024, πηγαίνει στο Βερολίνο με όνειρα... χίλια. Από την πανστρατιά δεν θα γινόταν να λείπουν οι εμβληματικές φυσιογνωμίες των έξι Κυπέλλων Πρωταθλητριών, δηλαδή ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που είναι μέλος της αποστολής του Παναθηναϊκού AKTOR, και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που δούλεψε κι από άλλα πόστα στους "πράσινους" και πρόκειται να υποστηρίξει την ομάδα του Έργκιν Αταμάν. Φυσικά, δίχως τρομερό ζήλο, μια και ο σπουδαίος παλαίμαχος από την Καστοριά έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ και στις μικρές εθνικές ομάδες. 

Ο Αταμάν, ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησαν από την αίθουσα αναχωρήσεων του "Ελ. Βενιζέλος" για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε (24/5-19:00) και τι σημαίνει το Final 4 για τον Παναθηναϊκό AKTOR. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1g93ustqgf5)

Euroleague Final 4 2024: Οι δηλώσεις του Έργκιν Αταμάν


"Δουλέψαμε όλη την χρονιά για να είμαστε στο Final 4 και το πετύχαμε. Υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια για να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά για αρχή σκεφτόμαστε το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Για τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι μία στιγμή δόξας ύστερα από 12 χρόνια να συμμετέχει σε Final 4. Μόνο οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πηγαίνουν στο Final 4. Στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε σε πολλά Final 4, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια δεν ήταν επιτυχημένα. Η νέα γενιά του Παναθηναϊκού AKTOR θα απολαύσει έπειτα από 12 χρόνια αυτό το μεγάλο event. Θα είναι καταπληκτικό αν παλέψουμε για τον τίτλο στον τελικό και το κατακτήσουμε.

Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Βερολίνο θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να περάσουμε τη Φενέρμπαχτσε που είναι καλή ομάδα, με έναν προπονηυτή που σέβομαι, με καλά αποτελέσματα στη Euroleague. Το παιχνίδι θα είναι σκληρό και μόνο αυτό σκέφτομαι.

Έχω κατακτήσει πολλά τρόπαια στην καριέρα μου, αλλά αυτή είναι μια καινούργια ομάδα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού AKTOR θα νιώσουν ξανά το αίσθημα του να παλεύεις για αυτό το τρόπαιο. Έχω αντιμετωπίσει τη Φενέρ σε πολλά παιχνίδια και στην Τουρκία και στην Ευρώπη και σε τελικούς. Οι ομάδες αλλάζουν, οι προπονητές αλλάζουν, οι παίκτες αλλάζουν. Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Έχουν καλή ομάδα και ποολούς φιλάθλους. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα κερδίσει τη μάχη των οπαδών. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να κερδίσουμε τον ημιτελικό και να προκριθούμε στον τελικό για να αγγίξουμε το όνειρο της κατάκτησης της Euroleague". 

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Σλούκα και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τόνισε: "Ο Σλούκας και ο Χουάντσο προπονήθηκαν σήμερα (σημ. Τετάρτη 22 Μαΐου) και ευελπιστώ να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι".

Τέλος, μίλησε και για τον Αλβέρτη: "Παίξαμε αντίπαλοι όταν αυτός ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό και εγώ στην Γαλατασαράι. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τους ανθρώπους που στο παρελθόν έγραψαν ιστορία με τον Παναθηναϊκό".

Euroleague Final 4 2024: Οι δηλώσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο 



"Για αυτό είμαστε στο αεροδρόμιο σήμερα (σημ. Τετάρτη 22/5), για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πάμε στο Final 4, θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που πάω, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος".

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε για το πώς είναι να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης ενώ έχει ήδη δαχτυλίδι πρωταθλητή του NBA (σημ. με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2020): "Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο στα αυτιά μου".

Είπε πως με τον αδελφό του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχει μιλήσει: "Έχουμε μιλήσει με τον Γιάννη. Πάντα τα ίδια μου λέει: “μπες μέσα, παίξε με ενέργεια, προσπάθησε να είσαι συγκρατημένος”.


antetokounmpo_panathinaikos_aktor_final_4_euroleague



Για το ότι στη Φενέρμπαχτσε αγωνίζονται ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης, πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού: "Δεν προσπαθείς να σκεφτείς αυτά, ο στόχος είναι να κερδίσεις το παιχνίδι και μένεις συγκεντρωμένος σε αυτό. Τώρα η ιστορία ότι κάποιος ήταν εδώ ή ότι κάποιος έχει μια έχθρα με κάποια ομάδα δεν νομίζω ότι είναι σημαντικά".

Επιπλέον τόνισε για τον ημιτελικό: "Δεν υπάρχει καμία πίεση. Παίζεις σε ένα ουδέτερο γήπεδο και είναι 25% για όλους. Έχουμε όλοι μια ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο. Για εμάς δεν υπάρχει καμία πίεση και θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά. Να δουλεύεις κάθε μέρα και να έχεις διάρκεια. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και όσο πιο πολύ μπορώ".

Τέλος, ευχήθηκε: "Ελπίζω να τα καταφέρουν, ο Θανάσης και ο Γιάννης, να είναι εκεί".

Τι είπε ο Μάριους Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις, από τη μεριά του, είπε πως οι Γερμανοί και οι Λιθουανοί θα στηρίξουν τον προπονητή της Φενέρμπαχτσε, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τόνισε ότι ο Σλούκας δεν τους έχει μιλήσει, ενώ σχολίασε τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα: "Είμαι ενθουσιασμένος, είναι μία ωραία πρόκληση, μία νέα πρόσκληση για μένα πρώτη φορά. Θα προσπαθήσω να απολαύσω τη στιγμή. Έχω καλές αναμνήσεις από το Βερολίνο. Το πιο σημαντικό είναι να νικήσουμε. 

Σ' αυτήν τη στιγμή στη σεζόν όλοι ξέρουν για όλους. Πολλά τα παιχνίδια και έχουμε ήδη παίξει δύο φορές. Θα δούμε. Έχουμε ένα πλάνο και στο τέλος οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.


grigonis_panathinaikos_aktor_final_4_euroleague



Ο Σλούκας δεν μας έχει πει κάτι ακόμη. Μάλλον αργότερα. Έχουμε κάποιες προπονήσεις ακόμα για τα παιχνίδια. Θεωρώ θα το κάνει αργότερα".

Πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα στηρίξουν περισσότερο τον Σάρας. Είναι πιο γνωστός, πιο δημοφιλής, αλλά ο δικός μου κύκλος θα στηρίξει εμένα. Γενικότερα, όμως η Λιθουανία θα στηρίξει τον Σάρας".