Μετά την περιπετειώδη νίκη των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς για τους τελικούς των Playoffs του NBA στην Ανατολή, ήρθε η σειρά για το μεγάλο "διπλό" των Ντάλας Μάβερικς στην έδρα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στη Δύση, με τους Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ να παίρνουν από το... χέρι της ομάδα τους.

Έκαναν το μπρέικ οι Μάβερικς στα Playoffs του NBA

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς υποδέχθηκαν τους Ντάλας Μάβερικς στο πρώτο παιχνίδι των τελικών της Δύσης στα Playoffs του NBA και ηττήθηκαν με 105-108 στο φινάλε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι "καυτές" επιθετικά με τους γηπεδούχους να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά με +3 (62-59).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στις αρχές του δεύτερου μέρους, με τις δύο αντιπάλους να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με τη Μινεσότα να κρατούν την ισχνή διαφορά (83-82) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί έλαβε δράση για τους φιλοξενούμενους ο Λούκα Ντόντσιτς, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ να πετυχαίνει 14 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και οδηγεί την ομάδα στο μπρέικ και στο 1-0 στη σειρά.

Minnesota Timberwolves vs Dallas Mavericks Game 1 Full Highlights | 2024 WCF | FreeDawkins

Ντόντσις και Ίρβινγκ κατατρόπωσαν τους Τίμπεργουλβς

Πέραν του Σλοβένου παιχταρά που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Καϊρί Ίρβινγκ που κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ο Αμερικάνος γκαρντ πέτυχε 30 πόντους ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ.

Σημαντικές βοήθειες - που ίσως να μην περίμεναν κόντρα στον Ρούντι Γκομπερ - πήραν οι φιλοξενούμενοι από τους δύο σέντερ τους, με τους Ντάνιελ Γκάφορντ και Ντέρικ Λάιβλι να αγγίζουν το double double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ ο πρώτος και 9 πόντους με 11 ριμπάουντ ο δεύτερος. 

Luka Doncic (33 PTS) & Kyrie Irving (30 PTS) DELIVER In Game 1! 👏 | May 22, 2024

Εξαιρετικός ο ΜακΝτάνιελς - Κουράστηκε ο Έντουαρντς για τη Μινεσότα

Οι γηπεδούχοι - που ξεκίνησαν για πρώτη φορά με ήττα στα φετινά Playoffs - είχαν ως κορυφαίο τον Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς που πέτυχε 24 πόντους με 6/9 τρίποντα, ενώ 16 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Καρλ Άντονι Τάουνς αλλά ήταν πολύ άστοχος με 6/20 σουτ εντός παιδιάς.

Όσον αφορά τον σούπερ σταρ της ομάδας, Άντονι Έντουαρντς, έκανε double double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ μοιράζοντας και 8 ασίστ, αλλά κουράστηκε πάρα πολύ στην άμυνα καθώς μάρκαρε διαδοχικά τους Ντόντσιτς και Ίρβινγκ με αποτέλεσμα να μη προσφέρει όσα ήθελε επιθετικά.

Anthony Edwards absolutely exhausted guarding Kyrie Irving in Game 1