Με τους τελικούς των Playoffs του NBA να είναι σε εξέλιξη, η λίγκα ανακοίνωσε τις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για έκτη διαδοχική χρονιά να βρίσκεται στους πέντε καλύτερους παίκτες, παρά τον γρήγορο αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς.

Στην κορυφαία πεντάδα του NBA της χρονιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν ανακοίνωσε το NBA, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στους πέντε καλύτερους παίκτες της χρονιάς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο "Greek Freak" μάλιστα έχει πολύ καλή... παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς να τον ακολουθεί.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την καλύτερη πεντάδα ο MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, ενώ ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ "εξαργύρωσε" την εντυπωσιακή χρονιά του με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Την πεντάδα των κορυφαίων κλείνει ο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς, Τζέισον Τέιτουμ που θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα.


Με εκπλήξεις η δεύτερη πεντάδα της σεζόν στο NBA

Πέραν των πέντε κορυφαίων παικτών της λίγκας, το ΝΒΑ ανακοίνωσε και την δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν. Στις θέσεις των γκαρντ βρέθηκε ο Τζέιλεν Μπράνσον των Νιου Γιορκ Νικς και ο Άντονι Έντουαρντς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Σε αντίθεση με τους παίκτες που περιμέναν οι περισσότεροι, στους φόργουορντ το NBA επέλεξε τους Κέβιν Ντουράντ και Καουάι Λέοναρντ, με τον "KD" να αγωνίζεται στους Φοίνιξ Σανς και τον "The Klaw" στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Την δεύτερη πεντάδα κλείνει ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, Άντονι Ντέιβις.


Αδικημένοι με τη θέση τους στην τρίτη πεντάδα οι Χαλιμπέρτον και Σαμπόνις

Στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να βρίσκονται και στη κορυφαία της σεζόν. Ένας από τους μπασκετμπολίστες που "αδικήθηκαν" είναι ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον των Ιντιάνα Πέισερς που οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς την Ανατολής, κάνοντας απίστευτη χρονιά.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται, ο Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς, που ήταν εξωπραγματικός κάνοντας απίστευτο ρεκόρ με συνεχόμενα double double και κατά διαστήματα triple double, με τους "Βασιλιάδες" όμως να μένουν εκτός Playoffs.

Μιλώντας για "Βασιλιάδες" δεν θα μπορούσε να λείπει έστω από την τρίτη πεντάδα, ο Λεμπρόν Τζέιμς που ακόμη και στα 39 του χρόνια κάνει απίστευτα πράγματα. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - που δεν κατάφερε να οδηγήσει μόνος του την ομάδα στην τελική φάση - και ο Ντέβιν Μπούκερ που έκανε πολύ καλό δεύτερο μισό στη χρονιά.