Τι κι αν ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ του τελικού του Europa League, τι κι αν αντιμετώπισε την αήττητη όλη τη χρονιά Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Αταλάντα επικράτησε με 3-0 της γερμανικής ομάδας και κατέκτησε το τρόπαιο, με τους φιλάθλους της ομάδας να βγαίνουν στους δρόμους του Μπέργκαμο να πανηγυρίσουν.

"Έκαψαν" το Μπέργκαμο οι οπαδοί της Αταλάντα για το Europa League

Η εντυπωσιακή Αταλάντα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έγινε η πρώτη ομάδα που επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν για τη σεζόν 2023/24, με τον Αντεμόλα Λούκμαν να κάνει πράγματα και... θαύματα μέσα στο γήπεδο. Οι "μπεργκαμάσκι" διέλυσαν τις "ασπιρίνες" με 3-0 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Όσο στο Δουβλίνο η Αταλάντα σήκωνε το τρόπαιο του Europa League, στο Μπέργκαμο είχε ξεσπάσει πάρτι με τους φιλάθλους της ιταλικής ομάδας να βγαίνουν στην ιταλική πόλη για να γιορτάσουν την απίστευτη νίκη της ομάδας τους

Η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να οδήγησε σε 51 παιχνίδια την ομάδα του αήττητη αλλά στο κρίσιμο παιχνίδι για το τρόπαιο, ο Γκασπερίνι του έκανε... ρουά ματ και κέρδισε κατά κράτος την μάχη των πάγκων, με την θεία... δίκη να επιβραβεύει την απίστευτη δουλειά του Ιταλού προπονητή των τελευταίων οκτώ χρόνων.



Στην πόλη επικράτησε πανζουρλισμός με τους οπαδούς να πανηγυρίζουν με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που... ξέφυγαν λίγο, μ' έναν τρέλο φίλαθλο να βγαίνει στο δρόμο με το... τρακτέρ του.