Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και όχι κάποια ταινία θρίλερ που γυρίζεται στο Παρίσι, το οποίο απειλούν, όσο περίεργο και αν ακούγεται ακατέργαστα κόπρανα. Αυτός είναι και ο λόγος που η πρόβα για την τελετή έναρξης αναβλήθηκε και η Γαλλία δεν έκανε τη σχετική δοκιμή, καθώς ο Σηκουάνας προκαλεί προβλήματα.

Γενικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες με την τελετή έναρξης που η Γαλλία περιμένει να απολαύσει στον Σηκουάνα, να είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα.

Έτσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι ανέβαλαν και πάλι την τελετή έναρξης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων  τον τελευταίο καιρό στη Γαλλία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ο Σηκουάνας να γίνει επικίνδυνος λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι και η πρόβα για την τελετή έναρξη που δεν έγινε  

Το https://www.parapolitika.gr/sports/article/1375609/olubiakoi-agones-2024-o-vromikos-kai-epikindunos-sikouanas-provlima-gia-to-parisi/ οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι και αφορά την τελετή έναρξης των αγώνων στη Γαλλία που είναι προγραμματισμένη στον Σηκουάνα είναι σχετικά πολύπλοκο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, ουσιαστικά το αναδεικνύουν, καθώς η τελετή έναρξης απειλείται από αυτό, αλλά όλοι στη Γαλλία γνωρίζουν ότι ο Σηκουάνας, υπό συγκεκριμένες συνθήκες έχει πρόβλημα.

Paris' Radical Effort to Make the Iconic Seine Swimmable. Again.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, προσεύχονται για καλές καιρικές συνθήκες στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των φετινών Αγώνων. Την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται η πρόβα για την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα για δεύτερη φορά λόγω της υψηλής στάθμης του νερού στον ποταμό .

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, η τελετή έναρξη στον Σηκουάνα και το δελτίο καιρού

Ύστερα από έναν μάλλον “θυελλώδη” Μάιο, με έντονες βροχοπτώσεις στο Παρίσι, η πρόβα για την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου ακυρώθηκε, όπως και η προηγούμενη στις 8 Απριλίου.

«Θα πραγματοποιηθεί όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν», είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχοι του Υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και της τοπικής οργανωτικής επιτροπής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι πρόκειται να αρχίσουν στις 26 Ιουλίου με μια παρέλαση σκαφών στον Σηκουάνα –είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης γίνεται έξω από το στάδιο στίβου-  σύμφωνα με σχέδια που θεωρούνται ευρέως ως υψηλού κινδύνου.

Ο Σηκουάνας πρόκειται επίσης να φιλοξενήσει την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και το τρίαθλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, με την προϋπόθεση ότι η ρύπανση μπορεί να μειωθεί σε ασφαλή επίπεδα μέχρι να φτάσουν οι αθλητές σε λίγο περισσότερο από 60 ημέρες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι και η απειλή για τον Σηκουάνα

Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οι έντονες βροχοπτώσεις πριν ή κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα μπορούσαν να κατακλύσουν το αποχετευτικό σύστημα του Παρισιού, οδηγώντας σε απορρίψεις ακατέργαστων κοπράνων στην πλωτή οδό.

French charity sounds alarm about Seine ahead of Olympics • FRANCE 24 English

Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα -όπως συλλέχθηκαν από την οργάνωση νερού στα μέσα Μαΐου- έδειξαν τα επίπεδα του βακτηρίου E.Coli, τέσσερις φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα. Το E.Coli είναι βασικός δείκτης της παρουσίας ανθρώπινων αποβλήτων.

Οι αρχές του Παρισιού και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επιμένουν ότι οι νέες υποδομές, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και μιας εγκατάστασης αποθήκευσης όμβριων υδάτων, θα είναι σε λειτουργία μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.