Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται σε Final Four ύστερα από 12 χρόνια απουσίας και ο Εργκίν Αταμάν φρόντισε να θυμίσει στον κόσμο πως οι "πράσινοι" είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ σχολίασε και το περιστατικό που συνέβη με τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ.


Εργκίν Αταμάν: "Ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία της Euroleague"

Το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την έναρξη του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο έδωσε ο Εργκίν Αταμάν, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR να αναφέρει:

"Ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είμαι περήφανος που φτάσαμε εδώ. Εύχομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού να το απολαύσουν. Ξέρω ότι όλοι θέλουν να φέρουμε το έβδομο αστέρι, θα τους το υποσχεθώ ότι θα το φέρουμε.

Δεν είναι διαγωνισμός εθνικών ομάδων, αλλά είναι διασυλλογική διοργάνωση. Είμαι ένας Τούρκος προπονητής, εκπροσωπώ και τη χώρα μου, αλλά είμαι σε μια ελληνική ομάδα.

Αυτό δεν έχει σημασία όμως, σημασία έχει ότι θα παίξουμε έναν μεγάλο ημιτελικό απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο, όπως είναι η Φενερμπαχτσέ. Είναι η έκτη φορά που είμαι σε Final 4, δεν υπάρχει νευρικότητα. Θέλω να κερδίσω για τρίτη φορά, αλλά σέβομαι και τους συναδέλφους μου που έχουν τον ίδιο στόχο".

Το ευχαριστώ του Αταμάν για το περιστατικό με τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ

Στη συνέχεια σχολίασε το περιστατικό που έγινε με τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν λέγοντας:

"Ευχαριστώ όσους με υποστήριξαν, αρχίζοντας από την Ευρωλίγκα και τα στελέχη της Ευρωλίγκας. Δεν θέλω να μιλήσω εδώ για έναν μικρό αριθμό μικρών ανθρώπων που έκαναν αυτό που έκαναν. Δεν αντιπροσωπεύουν το κοινό της Φενέρ, για το οποίο έχω μεγάλο σεβασμό. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για μπάσκετ".


Η υπόσχεση του Αταμάν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ΑKTOR για το Final Four


Ο προπονητής των "πρασίνων" έδωσε τη δική του υπόσχεση στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR ενόψει του Final Four της Euroleague και σχολίασε την ποιότητα και τον χαρακτήρα των παικτών του.

"Αν επιλέξεις καλούς παίκτες, με καλό χαρακτήρα και δουλέψεις καλά με τους συνεργάτες σου, δεν έχει σημασία αν θα έχεις έναν νέο παίκτη ή δώδεκα. Εμείς τα καταφέραμε. Όταν φτάνεις σε ένα Final 4 ο μεγάλος στόχος είναι να πάρεις το τρόπαιο. Αυτός είναι τώρα ο στόχος μας.

Δεν πιστεύω πως σπάσαμε κάποια κατάρα επιστρέφοντας στο Final 4 ύστερα από δώδεκα χρόνια. Πιστεύω στην ομάδα μου και τον κόσμο μας. Έχουμε μια νέα εποχή, νέους παίκτες, νέο σταφ και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να είναι πρωταθλητής, ο κόσμος μας περίμενε να είμαστε στο Final 4 και τώρα θέλουν το έβδομο αστέρι. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι".