ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Αν έπρεπε να ρωτήσεις έναν παίκτη τι είναι το Final Four, σίγουρα ένας από τους καταλληλότερους θα ήταν ο Κώστας Σλούκας, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να φτάνει στο 11ο της καριέρας του με τρίτη διαφορετική ομάδα (Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ).

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR τόνισε πως είναι πολύ υπερήφανος που η ομάδα του έφτασε μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πως για εκείνον είναι σαν να είναι η πρώτη του φορά.


Κώστας Σλούκας: "Είμαι υπερήφανος που είμαστε στο Final Four της Euroleague με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR"

Ο Κώστας Σλούκας είναι ίσως ο εμπειρότερος παίκτης της Euroleague στο Final Four του Βερολίνου, φτάνοντας τα 11 στην καριέρα του. Ο Έλληνας γκαρντ στη συνέντευξη Τύπου πριν από τους αγώνες τόνισε πόσο υπερήφανος είναι που βρίσκεται εκεί με την ομάδα του Παναθηναϊκού AKTOR.

"Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε εδώ. Για μένα είναι σαν το πρώτο Final 4 και έχουμε όλη μεγάλη δίψα για τον τίτλο. Είμαι πολύ τυχερός που σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι και ο Ολυμπιακός και η Φενέρ.

Οι μεγάλες ομάδες προχωρούν και δεν μένουν σε πρόσωπα, γι’ αυτό είναι και εδώ. Για μένα είναι σαν το πρώτο Final 4, παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, πρώτα στον ημιτελικό και αν τα καταφέρεις στον τελικό".

Κώστας Σλούκας: "Έχω μεγάλο σεβασμό στη Φενερμπαχτσέ - Ο Αταμάν έχει αυτοπεποίθηση"

Στη συνέχεια ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στον σεβασμό που τρέφει για τη Φενερμπαχτσέ αλλά και για τη σχέση του με τον προπονητή της ομάδας, Εργκίν Αταμάν.

"Έχω μεγάλο σεβασμό, η Φενέρ έχει σπουδαίο προπονητή και μεγάλους παίκτες. Πάντα προετοιμάζεται καλά. Το θέμα είναι πόσο θες να κερδίζεις, ποιος το θέλει περισσότερο και φυσικά κρίνονται τέτοια παιχνίδια από την προσωπικότητα των παικτών. Φυσικά και η τύχη παίζει ρόλο, ειδικά σε ένα ματς 40 λεπτών. Ελπίζω να την έχουμε με το μέρος μας.

Ο κόουτς Αταμάν είναι γενικότερα αισιόδοξος άνθρωπος, έχει αυτοπεποίθηση κι αυτό πηγάζει από τη δουλειά του. Από τις πρώτες μέρες που μιλήσαμε είχαμε πει ότι το πιστεύουμε.

Όταν βλέπει ότι ο ηγέτης της ομάδας έχει τέτοια αυτοπεποίθηση, τραβά όλη την ομάδα προς τα εκεί. Και βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι στη μεγαλύτερη σκηνή της Ευρωλίγκας, εδώ που αξίζει να είναι".

Κώστας Σλούκας: "Ο Παναθηναϊκός το 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας"


Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ρωτήθηκε για τα Final Four του παρελθόντος στο Βερολίνο αλλά για τις δύο ελληνικές ομάδες που βρίσκονται ξανά μαζί ύστερα από 12 χρόνια.

"Ο Παναθηναϊκός το 2009 στο Βερολίνο ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Το 2016, πάλι στο Βερολίνο, χάναμε με 20 πόντους στο ημίχρονο, αλλά το γυρίσαμε με τη Φενέρ μέχρι να πάμε στην παράταση από το φόλοου του Κριάπα και τελικά χάσαμε. Θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή.

Είναι απίστευτο για το ελληνικό μπάσκετ που οι δύο ομάδες είναι στο Final 4. Πέρυσι το καλοκαίρι πήρα μια δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους, αλλά χαίρομαι που την πήρα. Για μένα μια λέξη είναι σημαντική, το κίνητρο. Όταν δεν έχω κίνητρο, θα σταματήσω. Ο Παναθηναϊκός άξια βρίσκεται στο Final 4, δώδεκα χρόνια ήταν πολλά και ελπίζουμε για το καλύτερο".