ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ιστορία των Final 4 της Euroleague έχουμε δει τα πάντα! Ανατροπές, ανέλπιστους θριάμβους, ήρωες της μιας βραδιάς, φαβορί να καταποντίζονται, αουτσάιντερ να δοξάζονται! Τι δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα; Δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό! Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το μοναδικό “παραμύθι” εδώ στο Βερολίνο; Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λέει χαμογελώντας στην κάμερα του parapolitika.gr… «όχι»! Σε λίγες ώρες θα έχουμε την απάντηση!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h7g66x2m6h)

Το πρόγραμμα των αποψινών ημιτελικών στο Final 4 της Euroleague

Η μέρα των ημιτελικών του Final 4 που φιλοξενεί η γερμανική πρωτεύουσα ξημέρωσε γεμάτη προσδοκίες, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία στα στρατόπεδα του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού.

Στις 19.00 οι “πράσινοι” του Εργκίν Αταμάν ξεκινούν την προσπάθεια να πετύχουν το φαινομενικά ακατόρθωτο και να φτάσουν από την 17η θέση της περσινής κατάταξης της κανονικής περιόδου στο… έβδομο αστέρι! Κι όλα αυτά στην επιστροφή τους στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h798rzmf75)

Στις 22.00 ακολουθεί η σειρά των "ερυθρόλευκων" του Γιώργου Μπαρτζώκα, απέναντι στην κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της φετινής σεζόν, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού στο Κάουνας.

Θα ζήσουμε τον πρώτο ελληνικό τελικό στην ιστορία των Final 4 της Euroleague; 

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των Final 4 της Euroleague που βρίσκονται οι δύο “αιώνιοι” στην τελική τετράδα και δεν… βγάζουν τα μάτια τους στον ημιτελικό. Στα προηγούμενα τέσσερα ανταμώματά τους, ζήσαμε συγκλονιστικούς “εμφύλιους” με αποκορύφωμα την “τιτανομαχία” του 2009 στο ίδιο γήπεδο που διεξάγεται το φετινό event. Την τότε “O2” και νυν “Uber Arena”. Πριν 15 χρόνια ο νικητής φορούσε πράσινα. Είχαν προηγηθεί δύο “κόκκινοι” θρίαμβοι το 1994 και το 1995 σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα…

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h5nr0qpo2x)

Φέτος; Τόσο ο Εργκίν Αταμάν, όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψαν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ τόσο την εμπιστοσύνη προς τους παίκτες τους, όσο και τον απόλυτο σεβασμό για τη Φενερμπαχτσέ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ας είχε προηγηθεί το σοβαρό επεισόδιο του Τούρκου τεχνικού με τους οπαδούς της Φενέρ κατά την άφιξη της αποστολής του «τριφυλλιού» στη γερμανική πρωτεύουσα, που η αλήθεια είναι ότι αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο Βερολίνο και έχει φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση τόσο τη Φενέρ όσο και τη διοργανώτρια αρχή.

Η απόβαση των φίλων Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Τι περιμένουμε να ζήσουμε σήμερα στο Βερολίνο; Ένα μεγάλο αθλητικό πάρτι με πρωταγωνιστές περισσότερους από 7-8.000 Έλληνες! Μπορεί η τουρκική παροικία στη Γερμανία να είναι πανίσχυρη και πολυπληθής, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε… ελληνική επικράτηση στη μάχη της εξέδρας.

Αν και εδώ που τα λέμε, η πλειοψηφία των επισκεπτών το Σαββατοκύριακο που θα σχετίζεται με τον αθλητισμό, δεν θα είναι μπασκετική, αλλά… ποδοσφαιρική. Βλέπετε αύριο το βράδυ το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου φιλοξενεί τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα σε Μπάγερ Λεβερκούζεν και Καϊζερσλάουτερν και αναμένονται δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι των δύο ομάδων που θα καταναλώσουν… ατελείωτα λίτρα μπύρας στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όλα αυτά… από αύριο. Γιατί σήμερα το πάρτι στο Βερολίνο αναμένεται να είναι ελληνικό σε πράσινο και ερυθρόλευκο φόντο! Τουλάχιστον πριν το τζάμπολ των δύο ημιτελικών. Ελπίζουμε και μετά τη λήξη των δύο σπουδαίων αναμετρήσεων!