Η Φιορεντίνα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κάλιαρι για την 37η αγωνιστική της Serie A και πήρε τη νίκη με τεράστια ανατροπή στο φινάλε και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι "βιόλα" πλέον ρίχνουν το βάρος τους στον τελικό του Europa Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό

Εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο η Φιορεντίνα πριν τον τελικό του Conference League

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Europa Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό, η Φιορεντίνα έφυγε "αλώβητη" από την έδρα της Κάλιαρι και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2024/25. Οι "βιόλα" έκαναν απίστευτη ανατροπή και επικράτησαν με γκολ στο 90+13 του Αρτούρ.

Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Βιντσέντσο Ιταλιάνο, σχολίασε αρχικά τη νίκη κόντρα στην Κάλιαρι.

"Είμαστε στο τέλος μίας μακράς και κουραστικής σεζόν αλλά μία τέτοια αντίδραση κόντρα σε έναν αντίπαλο είναι ωραίο σημάδι ενόψει της Αθήνας. Ήταν ένα πραγματικό ματς αυτό κόντρα στην Κάλιαρι και δεν θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είμαστε 8οι μαθηματικά και είμαι ευτυχισμένος, είδα τα παιδιά να πανηγυρίζουν και αυτός είναι ο ενθουσιασμός είναι κάτι το θετικό".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1hf3l54u3u9)

Βιντσέντσο Ιταλιάνο: "Ο Ολυμπιακός είναι μία οργανωμένη ομάδα"

Στη συνέχεια ο Ιταλιάνο αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και τη χαρά που θέλει να δώσει στους Ιταλούς οπαδούς με την κατάκτηση του τροπαίου.

"Εύχομαι να δω την Φλωρεντία να πανηγυρίζει όπως και το Μπέργκαμο την Τετάρτη. Θέλω να δώσω αυτή τη χαρά στους παίκτες και στον κόσμο των βιόλα, το αξίζουν όπως η Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα συναρπαστικό ταξίδι, είναι μία οργανωμένη ομάδα και σε έναν τελικό, μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Σήμερα κάναμε κάποια λάθη που την ερχόμενη Τετάρτη δεν πρέπει να επαναλάβουμε, θα χρειαστεί να έχουμε μέγιστη συγκέντρωση. Το μέλλον; Σκεφτόμαστε μόνο την Αθήνα, έπειτα θα κάνουμε απολογισμό".

Τον λόγο πήρε ένας από τους παίκτες που αγωνίζονται στη "βιόλα", ο Αντονίν Μπαράκ, που αναφέρθηκε στην δυναμική των "ερυθρολεύκων" αλλά και την πίεση που υπάρχει λόγω έδρας.

"Είναι δυνατοί, απέκλεισαν τη Φενέρμπαχτσε και την Άστον Βίλα. Παίζουν εντός έδρας και θα έχουν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και ένα σημείο υπέρ μας γιατί μπορεί να είναι υπό πίεση. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε όπως έκανε η Αταλάντα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ".