Με ημίχρονο-ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης έθεσε τις βάσεις και πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά σε "ανθρώπινα" επίπεδα. Οι Μαδριλένοι έκλεισαν το ραντεβού τους στον τελικό του Final-Four της Euroleague εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν στα σκουπίδια ένα ημίχρονο και αδίκησαν τον εαυτό τους χάνοντας εν τέλει με 87-76.

Η Ρεάλ ξεκίνησε καυτή, πήγε το παιχνίδι στο ρυθμό της και έπνιξε τον Ολυμπιακό

Με τον Κάνααν να κυνηγά τον Καμπάτσο και τον Φαλ να κλείνει τον Ταβάρες, η Ρεάλ επιτέθηκε με τους Χεζόνια και Μούσα. Οι δύο Γιουγκοσλάβοι ξεκίνησαν με 4/4 τρίποντα και απάντησαν στο καλό ξεκίνημα των ερυθρόλευκων με εύστοχα τρίποντα διά χειρός Κάνααν και Πίτερς. Η "Βασίλισσα" είχε φέρει το παιχνίδι στο ρυθμό της και οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν συνεχίζοντας άστοχα από την περιφέρεια, αφού παράλληλα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το καλάθι.

Ο Μούσα χάρισε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της Ρεάλ μετά το πρώτο της επιθετικό ριμπάουντ και ο Μπαρτζώκας έβαλε άμεσα στο παρκέ τους Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ ενώ από νωρίς είχε αλλάξει ο ΜακΚίσικ τον Παπανικολάου. Τίποτα δεν άλλαξε παρ' όλα αυτά με τους παίκτες του Ματέο να σφίγγουν την άμυνά τους ακόμη περισσότερο και φτάνοντας τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου στο +18 (28-10). Στο 27-10 ήταν ο τελικός του 2013 στο Λονδίνο. Όμως Σπανούλης δεν υπάρχει πλέον και οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να βρουν άλλον τρόπο.

Έφτιαξε η επίθεση του Ολυμπιακού, έμεινε "χαλασμένη" η άμυνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο μυαλωμένος στην άμυνα αλλά όχι στην επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι δεν επιτέθηκαν σωστά στον αιφνιδιασμό και την τρίτη το πλήρωσαν καθώς ο ΜακΚίσικ έμεινε στο έδαφος και ο Κοζέρ τον τιμώρησε (31-15). Η Ρεάλ βρήκε ξανά το μομέντουμ που έχασε για μόλις δύο και κάτι λεπτά και έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20 (38-18) απαντώντας σε τρίποντο του Κάνααν. Ο Μόουζες Ράιτ ήταν χειρότερος και από τους Φαλ-Μιλουτίνοφ και οι Μαδριλένοι κράτησαν τη διαφορά σε υψηλότατα επίπεδα (42-21).

Ο Ροντρίγκεθ ήταν καλύτερος κι από τον Καμπάτσο και είτε έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο είτε σέρβιρε τη μία "άλεϊ-ουπ" πάσα στον Πουαριέ. Το μυαλό του Ολυμπιακού είχε χαλάσει για τα καλά και παρ' όλο που η Ρεάλ είχε συμπληρώσει από νωρίς τα 5 ομαδικά, η διαφορά δεν έπεφτε. Ο Ολυμπιακός τα είχε όλα, είχε και τον αρχηγό του σε κακή μέρα. Για την ακρίβεια είχε τους πάντες πλην ΜακΚίσικ σε κακή μέρα με τον "Shaq-Attack" να έχει 13 πόντους και να κλείνει με buzzer-beater το ημίχρονο (56-37). 

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν 27 πόντους στην επίθεση, όπως συμπτωματικά και στο Λονδίνο. Η διαφορά όμως ήταν πως σε αυτή την αναμέτρηση δέχθηκαν τους διπλάσιους πόντους (28 έναντι 14). Οι Μαδριλένοι σούταραν 12/16 δίποντα και 9/13 τρίποντα. Έχασαν 8 σουτ και πήραν 5 επιθετικά. Μόλις 3+3 ριμπάουντ πήραν οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Όλα έπρεπε να αλλάξουν στην άμυνα.

Με πρωταγωνιστή τον Πίτερς ο κανονικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά χρειαζόταν και κάτι ακόμη

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ένα 6-0 όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να μειώσει στο -10. Και αυτό γιατί ο Μουσταφά Φαλ δεν μπορούσε να προστατέψει τη ρακέτα με τον Ταβάρες να δημιουργεί συνεχώς διαδρόμους με τον Μούσα να τους εκμεταλλεύεται και να βάζει φρένο στις προσπάθειες των ερυθρόλευκων για ανατροπή. 

Παρ' όλα αυτά τότε εμφανίστηκε ο Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός έδωσε τη λύση τόσο στα επιθετικά ριμπάουντ όσο και στο περιφερειακό σουτ. Το κυνηγούσε ο Ολυμπιακός και χάρη σε τρίποντο του "Αλέκου" το πέτυχε και μείωσε επιτέλους στο -10 (66-56). Τότε όμως εμφανίστηκε και ο "δήμιος" Σέρχιο Γιουλ και με δικό του τρίποντο πάνω που πήγαινε να βγει άλλη μια άμυνα, έστειλε ξανά τη διαφορά στο +13, διαφορά που αποτέλεσε και την αφετηρία της τέταρτης περιόδου (71-58).

Όποτε πλησίαζε ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ ξέφευγε και στο τέλος πήρε εύκολα τη νίκη

Από τη στιγμή που η διαφορά πήγε στους -10, έμενε εκεί με τους Γουίλιαμς-Γκος και Πίτερς να βρίσκουν μεγάλα σουτ. Αλλά η διαφορά δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφιο. Και αυτό γιατί όταν έπρεπε να σκοράρει, η Ρεάλ το έκανε με την άμυνα των ερυθρόλευκων να μην έχει την "έξτρα σπίθα" που χρειαζόταν. Όταν αυτό συνέβη, ο Γουίλιαμς-Γκος έριξε για πρώτη φορά τη διαφορά στο -9 φτάνοντας και εκείνος τους 10 πόντους.

Tο μικρότερο που κατάφερε να μειώσει τη διαφορά ο Ολυμπιακός ήταν οι -8 πόντοι. Η "Βασίλισσα" έμοιαζε να μπορούσε να πατήσει γκάζι όποτε εκείνη ήθελε και σε αυτό βοηθούσαν και τα λάθη και οι κακές επιλογές των παικτών του Μπαρτζώκα στα κρίσιμα. Όπως π.χ. η φάση στην οποία ο Φαλ δεν κάρφωσε με τον Ταβάρες εξουδετερωμένο αλλά προσποιήθηκε και απλώς πήρε το πέμπτο φάουλ του σέντερ της "Βασίλισσας" ή οι αιφνιδιασμοί του ΜακΚίσικ όπου ο Αμερικανός έπεσε δύο φορές πάνω στον Καμπάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 56-37, 71-58, 87-76

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης