Να το ξεκαθαρίσουμε από την πρώτη αράδα του άρθρου που διαβάζετε: Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεγραμμένος σε οποιονδήποτε τελικό Euroleague, ακόμη κι αν κατέβουν να τον αντιμετωπίσουν από το διάστημα οι… εξωγήινοι του Space Jam!

Είναι πάρα πολύ “βαριά” η πράσινη φανέλα με τα έξι αστέρια, γεγονός που αποδεικνύεται από το αδιανόητο ποσοστό… ευστοχίας σε τελικούς: 6 κούπες σε 7 συμμετοχές! Ούτε η Ρεάλ δεν έφτασε τέτοια ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 που φιλοξενεί το Βερολίνο, όταν οι παίκτες της έβλεπαν το “ερυθρόλευκο” καλάθι σαν βαρέλι!

Αν θέλουμε, βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς ο Παναθηναϊκός AKTOR θα χρειαστεί να υπογράψει το μεγαλύτερο έπος της ιστορίας του σε Final 4 και να ράψει το έβδομο δίπλα σε αυτά του Παρισιού, της Θεσσαλονίκης, της Μπολόνια, της Αθήνας, του Βερολίνου και της Βαρκελώνης. Γιατί απέναντι τους οι “πράσινοι” του Εργκίν Αταμάν δεν θα βρουν απέναντι τους απλά μια “μηχανή” παραγωγής θεάματος και καλαθιών, αλλά μια παρέα που έχει ταξιδέψει στη Γερμανία με πολλαπλό κίνητρο για να φτάσει στην επίτευξη ενός επιβλητικού repeat. Και το μεγαλύτερο όλων ονομάζεται Ρούντι Φερνάντεθ!

H Ρεάλ Μαδρίτης και το last dance του Ρούντι Φερνάντεθ

Ο Ρούντι μπορεί να είναι εξαιρετικά αντιπαθής στους περισσότερους Έλληνες, στα αποδυτήρια της Ρεάλ ωστόσο είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία! Ακούσατε τις δηλώσεις του Βενσάν Πουαριέ στις αποκλειστικές του δηλώσεις στην απεσταλμένη του parapolitika.gr στο Βερολίνο, Σοφία Καρακασίδη;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1hc2col6ue9)

“Θέλουμε να προσφέρουμε στον Ρούντι ένα αξέχαστο φινάλε”, είπε ο Γάλλος σέντερ παραμονή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Τι είδαμε στο παρκέ της “Uber Arena”; Μια Ρεάλ… σεληνιασμένη από το πρώτο δευτερόλεπτο, να στριμώχνει τους “ερυθρόλευκους” στα σχοινιά, να κυριαρχεί σε κάθε γωνιά του αγωνιστικού χώρου με περίσσεια αυτοπεποίθηση και εννοείται να… τα στάζει από παντού, είτε οι παίκτες της σούταραν ανενόχλητοι από τα 6.75 είτε με… τέσσερα χέρια κρεμασμένα πάνω τους!

Ο Εργκίν Αταμάν και η ιστορική πρόκληση του Παναθηναϊκού AKTOR

Ο Παναθηναϊκός AKTOR καλείται να βρει μια συνταγή νίκης που στα χαρτιά τουλάχιστον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Για κάποιους… απίθανη! Σίγουρα, όμως, όχι για τον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει ούτε από φαβορί, ούτε από “γεμάτα” ρόστερ, ούτε από παραδόσεις. Ξέρει ότι η Ρεάλ δεν θα ηττηθεί μόνο και μόνο επειδή καμιά ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη regular season δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Άλλωστε διανύουμε μια σεζόν στην οποία οι παραδόσεις της Euroleague… γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι.

Ο Αταμάν θα προετοιμάσει τους παίκτες του για “πόλεμο”, για “σκυλοκαβγά”. Θα επενδύσει στις μεγάλες του προσωπικότητες, ελπίζει να δει σε καλύτερη κατάσταση τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν σε σχέση με τον θριαμβευτικό ημιτελικό με τη Φενερμπαχτσέ, αλλά ξέρει ότι οι παίκτες από τους οποίους εξαρτάται η έκβαση του κυριακάτικου τελικού είναι οι ρολίστες του. Εκείνοι που θα έρθουν από τον πάγκο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1i4zeoltump)

Κι αυτό είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολυνίκη Τούρκου τεχνικού από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο ημιτελικός του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Φενέρ αποτέλεσε μια μικρογραφία του  φετινού προπονητικού αριστουργήματος του Αταμάν. Δεν ήρθε επειδή ο Ναν πέτυχε καμιά 30αριά πόντους, ή επειδή ο Σλούκας μοίρασε καμιά 20αριά ασίστ. Στηρίχθηκε στη δύναμη του συνόλου, στη “σκυλιασμένη” και παθιασμένη άμυνα, στις βοήθειες που προσέφεραν για άλλο ένα παιχνίδι στο φινάλε της σεζόν παίκτες που απουσίαζαν από την εξίσωση της μεγαλύτερης διάρκειας της κανονικής περιόδου: Του Παπαπέτρου, του Χουάντσο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1i43tmjdseh)

Αν και το πρόσωπο στο οποίο αντανακλάται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το μυστικό του επικού φετινού comeback του Παναθηναϊκού AKTOR, ονομάζεται Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί…

Για ένα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ενόψει του αυριανού τελικού του Final 4 της Euroleague. Αν τελικά ο Παναθηναϊκός AKTOR καταφέρει να διευρύνει το ποσοστό ευστοχίας του στους τελικούς και κατακτήσει το έβδομο ευρωπαϊκό, θα έχει ράψει το πιο “βαρύ” αστέρι στη φανέλα του. Μέχρι σήμερα η κατάκτηση του τροπαίου στην Μπολόνια συνέθετε το μεγαλύτερο θαύμα του “Εξάστερου”. Αν έρθει το φετινό απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ και με την ομάδα να βρίσκεται ουσιαστικά στο πρώτο έτος της “ανακατασκευής” της, θα πάρει τη θέση του ως το μεγαλύτερο έπος της “πράσινης” legacy!