Η σεζόν 2023-24 για τον Ολυμπιακό είναι συνυφασμένη με ευρωπαϊκούς τελικούς. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά την κατάκτηση του Youth League στους νέους στο ποδόσφαιρο και τον χαμένο τελικό στο πόλο γυναικών ετοιμάζονται να κάνουν την ανατροπή κόντρα στη Βάλουρ για να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ.

Για την πρώτη κούπα στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλούρ

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Βερολίνο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, σειρά παίρνουν οι "ερυθρόλευκοι" στο χάντμπολ για τον δεύτερο τελικό του European Cup κόντρα στην Βάλουρ. Η ομάδα από το Ρέικιαβικ επικράτησαν στον πρώτο αγώνα με 30-26 και έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού για να μπορέσουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο πλευρό τους, αποφάσισαν όπως και πέρσι στον τελικό του βόλεϊ, να κάνουν τον αγώνα στο ΣΕΦ. Οι εντυπωσιακές αλλαγές έγιναν γρήγορα στο φαληρικό γήπεδο που είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Για να μπορέσουν να κατακτήσουν οι "ερυθρόλευκοι" την κούπα θα πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ του πρώτου αγώνα, καλύπτοντας ουσιαστικά τη διαφορά των τεσσάρων γκολ. Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός επικρατήσει με τέσσερα γκολ διαφορά της ισλανδικής ομάδας τότε θα ακολουθήσει παράταση.

Η παράταση θα διαρκέσει για δέκα λεπτά (δύο πεντάλεπτα) και αν δεν υπάρξει νικητής, το τρόπαιο θα κριθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί που φέτος η ομάδα του Πειραιά έχει δείξει τόσο στο Europa Conference League αλλά και στο UEFA Youth League πως του ταιριάζει.