Ο Βινσέντ Κομπανί δεν κατάφερε να διατηρήσει την Μπέρνλι στην Premier League, όμως οι διοικούντες τη Μπάγερν Μονάχου δεν τον κρίνουν εκ του αποτελέσματος. Έτσι, ο σύλλογος που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Championship, συμφώνησε με τους Βαυαρούς ώστε ο Κομπανί να ηγηθεί του πάγκου τους την επόμενη τριετία. 

Ο Κομπανί έχει μια σχετικά μικρή εμπειρία. Το 2020 ανέλαβε πρώτος στην Άντερλεχτ, με την οποία, όμως, δεν κατέκτησε τίτλο. Κλήθηκε στην Μπέρνλι τον Ιούνιο του 2022 και η πορεία της στην Championship ήταν θριαμβευτική. Εξασφάλισε την άνοδο αρχές Απριλίου του 2023. Ο Βέλγος είναι 38 ετών και οι ιδέες του τον καθιστούν ανερχόμενο αστέρα των πάγκων. Η θητεία του, δε, ως κεντρικού αμυντικού στη Μάντσεστερ Σίτι επί 11ετία τού δίνει την αίγλη του πρωταθλητισμού. 

Η Μπάγερν, που είχε μια χρονιά χωρίς τίτλους και θέλει να επανορθώσει άμεσα, αφού έχασε το πρωτάθλημα από την Μπάγερ Λεβερκούζεν ύστερα από 11 διαδοχικές κατακτήσεις, θα ξοδέψει, με βάση την πληροφόρηση, ένα ποσό ανάμεσα σε 10 και 12 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Το συμβόλαιό του, δε, θα έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2027. 

Μπάγερν Μονάχου: Το... σκαλοπάτι του Πεπ 

Πάντως, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν δίστασε να μιλήσει για τον Κομπανί πριν τον τελικό του FA Cup, μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ. Ο Καταλανός εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Βέλγος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Σίτι. Το έκανε, δε, με τρόπο πολύ... Γκουαρδιόλα, δηλαδή απαράμιλλο: "Ο Βίνσεντ Κομπανί θα γίνει μελλοντικός προπονητής της Μαντσεστερ Σίτι, σημειώστε τα λόγια μου. Ναι, θα συμβεί σίγουρα. Θα μου τηλεφωνήσετε όταν αυτό πρόκειται να συμβεί...". 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει, πάντως. 


'It's written in the stars that Kompany will become Man City manager!' | Pep Guardiola