Ο Ολυμπιακός απείχε εννιά δευτερόλεπτα του πρώτου τίτλου του στο χάντμπολ. Είχε τη Βαλούρ στο 31-26 και έπρεπε να βγάλει μία άμυνα για να κατακτήσει το τρόπαιο του European Cup στο "στολίδι" ΣΕΦ. Ωστόσο, ο Μάνιουσον έβαλε το γκολ που έφερε το σκορ στο 31-27 στο 59'51'', η αναμέτρηση πήγε στη διαδικασία των πέναλτι και έτυχε στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Σάββα Σάββα, να αστοχήσει στο δικό του χτύπημα, το πέμπτο πέναλτι του Ολυμπιακού, με τη Βαλούρ να κατακτά το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Φάληρο. 

Ολυμπιακός-Βαλούρ: Σκορ τίτλου μπροστά στον Βαγγέλη Μαρινάκη


Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στο παιχνίδι, ενώπιον του Βαγγέλη Μαρινάκη, για να "καταπιούν" τους αντιπάλους τους. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο ΣΕΦ. 


marinakis_olympiakos_valour_sef



Στο 11' είχαν ήδη ισοφαρίσει τη διαφορά του πρώτου ματς, 7-3, και 25'' πριν βγει το εικοσάλεπτο είχαν πάρει σκορ τίτλου, 10-5. Ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στα οκτώ γκολ, 24-16, αλλά ένα γρήγορο 3-0 της Βαλούρ έκανε τη διαφορά διεκδικήσιμη. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στο 30-25, αλλά μια γκολάρα του Γκίσλασον και το τέρμα του Μάνιουσον έπειτα από το γκολ του Σάββα, έστειλε το παιχνίδι κατευθείαν στα πέναλτι. 


Το γεμάτο ΣΕΦ, που φιλοξένησε παιχνίδι χάντμπολ έπειτα από 33 χρόνια, χειροκρότησε την ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς για την υπερπροσπάθειά της. 

Η διαδικασία των πέναλτι


Όσκαρσον 0-1
Σλίσκοβιτς 1-1
Μάνιουσον 1-2
Παπαβασίλης 2-2
Γκούσταφσον 2-3
Τζήρας 3-3
Βαλούρ 3-4
Δόμπρης 4-4
Γιόνσον 4-5
Σάββας δοκάρι