Η αγωνιστική σεζόν 2023-24 για τις εγχώριες διοργανώσεις τελείωσε, χαρίζοντας τη μάλλον πιο συναρπαστική Super League όλων των εποχών, έναν τελικό Κυπέλλου κακοποιημένο και τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε ελληνικές ομάδες τα οποία, πάντως, περιμένουν τον... Ολυμπιακό τους, ο οποίος παίζει το πιο σημαντικό παιχνίδι στην Ιστορία του απέναντι στη Φιορεντίνα (29/5-22:00), δηλαδή τον τελικό Conference League 2024

Ο Ολυμπιακός μπορεί να καθορίσει αν θα υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στο Europa League της επόμενης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, έγινε η τέταρτη ελληνική ομάδα που πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά το 1-0 επί του Άρη στο Πανθεσσαλικό. Οι "κίτρινοι", ύστερα από τέσσερις διαδοχικές εξόδους σε διεθνείς διοργανώσεις, θα μείνουν εντός συνόρων την ερχόμενη σεζόν. 

Κύπελλα Ευρώπης: Από πού αρχίζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, τι μπορεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ πρόκειται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ΑΕΚ, που τερμάτισε δεύτερη στη βαθμολογία της Super League, θα ξεκινήσει στο ίδιο στάδιο του Conference League. 

Από εκεί ίσως ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, στην απευκταία περίπτωση ήττας του από τη Φιορεντίνα. Αν οι "ερυθρόλευκοι", όμως, καταφέρουν να πάρουν το τρόπαιο του Conference League, πλην του μεγαλείου της στιγμής θα έχουν και... καλοκαιρινά οφέλη, αφού πριν το φθινόπωρο δεν θα δώσουν ευρωπαϊκό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από το League Stage του Europa League

Ο τέταρτος εκπρόσωπος της Ελλάδας, Παναθηναϊκός, θα παίξει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. 

Τόσο οι "πράσινοι" όσο και οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα δώσουν τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ θα έχει παιχνίδι στις 23 ή τις 24 Ιουλίου, με τη ρεβάνς στις 30 ή τις 31 του ίδιου μήνα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα παίξουν στις 25 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό την 1η Αυγούστου.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Ολυμπιακό. Αν οι "ερυθρόλευκοι" νικήσουν τη Φιορεντίνα, αναμένεται να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στις 25 ή τις 26... Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για επιπλέον διακοπές, εκτός των άλλων.