Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πρεντσλάουερ Άλε, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και μπροστά από ένα ξενοδοχείο της πόλης. 

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες στις συμπλοκές δεν πήραν μέρος μόνο Έλληνες οπαδοί, αλλά στο ένα σημείο που έγιναν τα επεισόδια και από το οποίο προέκυψαν οι περισσότεροι τραυματισμοί υπήρχαν και Τούρκοι, ενώ στο άλλο κοντά σε σταθμό του τρένου βρίσκονταν και Σέρβοι οπαδοί!

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές έχουν τραυματίες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 12. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής του Βερολίνου, ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.  Σύμφωνα ωστόσο με ενημέρωση της Ελληνικής Πρεσβείας, το άτομο που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στα επεισόδια στον σταθμό "Prenzlauer Allee" στο Βερολίνο έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Πέντε άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

89 προσαγωγές μετά από τα επεισόδια

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία προσήγαγε 89 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπός της με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ήταν Σέρβοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πρεσβεία όλοι όσοι μετέβησαν σε νοσοκομείο είτε για τις πρώτες βοήθειες είτε για σύντομη νοσηλεία, υπέγραψαν και πήραν εξιτήριο με δική τους ευθύνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η στιγμή της αιματηρής συμπλοκής

Ένα βίντεο έχει κυκλοφορήσει σε σελίδα του instagram, το οποίο δείχνει την στιγμή της άγριας συμπλοκής μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα μια σελίδα από το instagram ανέβασε το βίντεο από τον σταθμό Prenzlauer Allee του Βερολίνου και δείχνει την στιγμή που οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήρθαν σε μάχες σώμα με σώμα.

Από τα συγκεκριμένα τρομακτικά επεισόδια, ένας άνδρας Σερβικής καταγωγής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής αναφέρει:

"Μετά από συμπλοκές σώμα με σώμα αρκετών ατόμων στο σταθμό Prenzlauer Berg, κληθήκαμε να παράσχουμε ιατρική βοήθεια σε συνολικά 12 άτομα:

1 άτομο με σοβαρά τραύματα για τη ζωή του.

2 άτομα με σοβαρά τραύματα

9 άτομα ελαφρά τραυματισμένα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jci023zuux)

Μιλώντας στο Berliner Zeitung, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τις συμπλοκές, αναφέροντας ότι οι οπαδοί, περίπου 60 στο σύνολο, χρησιμοποίησαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ.

Επεισόδια και πριν τον πρώτο ημιτελικό

Τα επεισόδια στο Βερολίνο δεν είναι τα πρώτα στο φετινό Final 4, καθώς συγκρούσεις σημειώθηκαν και την Παρασκευή πριν από τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενερμπαχτσέ. Οι φίλοι των «πράσινων» ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την «Uber Arena», περιμένοντας να μπουν στο γήπεδο, όταν οπαδοί της τουρκικής ομάδας έφτασαν στο σημείο και τους επιτέθηκαν με ρίψεις αντικειμένων.

Αργότερα, η γερμανική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Αν και στη σχετική ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζεται αν ήταν φίλοι του Παναθηναϊκού ή της Φενέρ, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανότατα επρόκειτο για Τούρκους.

Η κατάσταση στο Βερολίνο συνεχίζει να είναι τεταμένη, με την αστυνομία να βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του Final 4.

Θυμίζουμε σήμερα θα παίξει (18:00) ο Ολυμπιακός με την Φενέρ για την 3η θέση και στις 21:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.

Πηγή φωτ.:spreepicture