Ο Ολυμπιακός έχει πάρει... εργολαβία το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α1 πόλο Γυναικών από το 2014, ως εκ τούτου με το 10-7 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" το απόγευμα της Κυριακής, 26 Μαΐου, οι "ερυθρόλευκες" κατέκτησαν το 11ο διαδοχικό τρόπαιο πρωταθλήματός τους και επέκτειναν την αυτοκρατορία τους. 

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη: Έκαναν την τρίχα... Τριχά 


Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στη σειρά με τον ΝΟΒ, όχι, όμως, πριν λειτουργήσουν τα ένστικτά τους. Ο ΝΟΒ έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται 4-1, ενώ στα μισά του τρίτου οκτάλεπτου η Φωτεινή Τριχά τιμωρήθηκε με αποβολή με αντικατάσταση. Εκεί "ξύπνησε" ο Ολυμπιακός, που προέταξε την αμυντική μέγγενη, προεξαρχούσης της Ιωάννας Χυδηριώτη, η οποία ήταν ιδιαιτέρως επιδραστική και στις δύο πλευρές του κολυμβητηρίου. 


Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΝΟ Βουλιαγμένης | 3ος Τελικός Α1 Πόλο Γυναικών 2023/24



Οι "ερυθρόλευκες", σκοράροντας κυρίως από την περιφέρεια, έκαναν ένα μίνι σερί 4-0 και προηγήθηκαν 5-4, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν τη διαφορά στα δύο γκολ, 7-5. Η Βουλιαγμένη μείωσε ξανά, 7-6, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο +3 και κατέκτησε τον τίτλο. 

Αυτό ήταν το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα των "ερυθρόλευκων" και 15ο συνολικά. Ο Δημήτρης Κραβαρίτης πήρε το πρώτο πρωτάθλημά του ως πρώτου προπονητή της ομάδας πόλο Γυναικών, με άμεσο συνεργάτη τον Βασίλη Κουνδουράκη, και αφιέρωσε τον τίτλο, συγκινημένος, στον πιονέρο του τμήματος, τον Γιώργο Κατσούλη, που πέθανε τον περυσινό Ιανουάριο στα 60 του από καρκίνο.


olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_6
olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_5
olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_4
olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_3
olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_2
olympiakos_vouliagmeni_a1_polo_gynaikon_11o_diadoxiko_protathlima_1



Ο σύλλογος Ολυμπιακός έφτασε τους 311 τίτλους και προσπέρασε ξανά την Μπαρτσελόνα. Οι τρεις Πλευρίτου, Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βάσω, και η Ιωάννα Σταματοπούλου είναι οι πολίστριες που έχουν κατακτήσει και τα 11 πρωταθλήματα του σερί.