Λίγες ώρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φεύγει νικήτρια, το Γουέμπλεϊ φιλοξενεί ακόμη έναν... τελικό για την άνοδο στην Premier League. Λιντς και Σαουθάμπτον διασταύρωσαν τα ξίφη τους με στόχο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και τα χρήματα, τα... πολλά χρήματα που θα εισπράξουν.

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών τους δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, γεμίζοντας ασφυκτικά το Γουέμπλεϊ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jn3f171ac1)

Κυριαρχική Σαουθάμπτον στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Λιντς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λιντς να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και να έχει την υπεροχή των κινήσεων, απειλώντας μάλιστα στο 7ο λεπτό χάρις σε μία εξαιρετική προσπάθεια του Νιόντο που δεν ολοκλήρωσε όμως τη φάση όπως επιθυμούσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jn4s5g8ruh)
Η Σαουθάμπτον στη συνέχεια άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσε συνήθως με στημένες μπάλες. Μία από αυτές παραλίγο να της δώσει το προβάδισμα στο 13ο λεπτό με τον Σμολμπόουν να εκτελεί το φάουλ αλλά ο Μελιέ ήταν εκεί για να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jn7z09pz3l)
Ότι δεν κατάφερε στο φάουλ ο Σμόλμποουν, το πέτυχε 13 λεπτά αργότερα ο Άνταμ Άρμστρονγκ. Ο επιθετικών των "Αγίων" εκμεταλλεύτηκε την εντυπωσιακή κάθετη πάσα του συμπαίκτη του και με όμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jnk2vvdnap)
Παρά το προβάδισμα της Σάουθαμπτον, η Λιντς δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του ΜακΚάρθι με το 1-0 να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου υπέρ των "Αγίων".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jnuxqguicp)

Την μπάλα η Λιντς - Τις ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ η Σαουθάμπτον

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιντς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να ισοφαρίσει νωρίς και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα, κάτι που θα είχε καταφέρει αν δεν είχε καθυστερήσει πολύ ο Ρόντον να σουτάρει και ο Σάμερβιλ πλάσαρε λίγο καλύτερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1johxcw1hwp)
Παρά την πίεση της Λιντς να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, η Σαουθάμπτον έπαιζε τη γάτα με το... ποντίκι και σε κάθε ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση για το δεύτερο γκολ, με τον Εντόζι όμως να μην κάνει το 2-0  στο 68ο λεπτό για την ομάδα του, ένα γκολ που θα σφράγιζε την άνοδο στην Premier League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jovodahbe9)

Δοκάρι και... εκτός Premier League η Λιντς - Επιστρέφει η Σαουθάμπτον

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα έχασαν τα "παγώνια" με τον Ντάνιελ Τζέιμς στο 85ο λεπτό να εξαπολύει ένα απίστευτο σουτ αλλά είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ΜακΚάρθι, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να είναι τυχερός στη συγκεκριμένη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jp7s9fz68p)
Ο Ουαλός διεθνής με την είσοδο του στον αγώνα έκανε πολύ πιο επικίνδυνη τη Λιντς που έφτασε ένα βήμα από την ισοφάριση αλλά ο ΜακΚάρθι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Τζέιμς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.