Όπως συμβαίνει και με τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), που θα γίνουν στο Παρίσι, τα βάθρα είναι φτιαγμένα από το υλικό του Πύργου του Άιφελ. Παρουσιάστηκαν με περηφάνια από την επιτροπή “Παρίσι 2024”, καθώς ο Τονί Εστανγκέ, υπεύθυνός της, είπε πως είναι φιλικά προς την οικολογία, ενώ θα είναι τα ίδια και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Εστανγκέ τόνισε ότι η αίσθηση που θα αφήνει στους ολυμπιονίκες η άνοδος στο βάθρο, θα είναι ότι “θα βρίσκονται στην κορυφή του Παρισίου, με αυτό το γκρίζο χρώμα”, κάνοντας μεταφορά για το μέταλλο που υπάρχει στον Πύργο του Άιφελ. Τα βάθρα “δημιουργήθηκαν στη Γαλλία από γαλλικό ξύλο και 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό”, είπε ο πρόεδρος της “Παρίσι 2024”.

“Προσφέρουμε στους αθλητές μια αληθινή σκηνή στην οποία θα στέκονται περήφανοι και θα φορούν τα χρώματα της χώρας τους, ενώ τους παρακολουθεί ο υπόλοιπος κόσμος”, συμπλήρωσε.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 878 απονομές

Τα βάθρα έχουν φτιαχτεί από τις εταιρείες Λε Παβ, Γκλόμπαλ Κόνσεπτ και Ζιφάρ. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν και για τις 329 τελετές μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων και κάθε μία από τις 549 τελετές μεταλλιών των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Φυσικά, το πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου εξέχει του δεύτερου και του τρίτου. Μπροστά υπάρχουν οι πέντε ολυμπιακοί κύκλοι και στο πλάι αναγράφεται Paris 2024, δηλαδή η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Παρίσι έχει τα δικά του προβλήματα να λύσει, ειδικά με τη ρύπανση του Σηκουάνα, τις κυβερνοεπιθέσεις και την τρομοκρατία, ενώ έχει προκύψει και ζήτημα με το ντόπινγκ.