Ένα απίστευτο παιχνίδι που τα είχε όλα πραγματοποιήθηκε "Νασιονάλ Ντο Γιαμόρ" με την Πόρτο να αντιμετωπίζει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με στόχο την κατάκτηση του Τάκα Ντε Πορτουγκάλ. Ένας αγώνας με γκολ, φάσεις και μία κόκκινη που άλλαξε το ρυθμό όλου του αγώνα, με τους "δράκους" να επικρατούν με 2-1 στην παράταση. 

Πρωταγωνιστής για Πόρτο και Σπόρτινγκ ο Σεντ Ζουστ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον Σεντ Ζουστ να κάνει το 1-0 στο 20ο λεπτό, δείχνοντας την υπεροχή της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο. Ο κεντρικός αμυντικός από την Ολλανδία εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Πέδρο Γκονσάλβες και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jqksw6upl5)
Τα πράγματα όμως πέντε λεπτά αργότερα διαφοροποιήθηκαν, με τον Καταμό να είναι αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής στη φάση, μιας και σε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα έδωσε... έτοιμο γκολ στον Εβανίλσον που έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jqksvsnbv5)
Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ο Ζουστ που είχε αποφασίσει να κάνει τα πάντα στον αγώνα, κατάφερε στο 29ο λεπτό - σε διάστημα εννέα λεπτών από το γκολ του δηλάδη - να πάρει κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής αρχικά μάλιστα είχε δώσει και πέναλτι αλλά το VAR έδειξε πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jqqx1c5k41)

Ένα δεύτερο ημίχρονο χωρίς φάσεις και στις δύο εστίες

Σε σχέση με το πρώτο εντυπωσιακό ημίχρονο, τα πράγματα στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικά, με τις δύο ομάδες να αρέσκονται στις δυνατές επαφές με τον διαιτητή να δείχνει από δύο κίτρινες κάρτες.

Τη σημαντικότερη ευκαιρία την είχε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, με τον αρχηγό της, Σεμπαστιαν Κόατες. Ο Ουρουγουανός στόπερ αν και σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος και να ακολουθήσει παράταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jsatl7ctbl)

Ο Ταρεμί έδωσε το κύπελλο στην Πόρτο στο αντίο του από την ομάδα

Τα πράγματα διαφοροποίηθηκαν στο έκτο λεπτό της παράτασης όταν ο τερματοφύλακας των "λιονταριών" δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και έκανε πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Μεχντί Ταρεμί να κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Ο Ιρανός επιθετικός έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ και με το γκολ που πέτυχε αποχαιρέτισε την ομάδα της καρδιάς του, χαρίζοντας της το Κύπελλο Πορτογαλίας

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jswcwg8my9)