Οι τελικοί του NBA αρχίζουν να πλησιάζουν σιγά σιγά, καθώς μετά τη νίκη των Μπόστον Σέλτικς στην έδρα των Ιντιάνα Πέισερς, ήρθε η ώρα για τους Ντάλας Μάβερικς να κάνουν το 3-0 στη σειρά και να ετοιμάζουν τις... σκούπες για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. 

Έκαναν το 3-0 οι Ντάλας Μάβερικς στα Playoffs του NBA

Οι Ντάλας Μάβερικς υποδέχθηκαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στον τρίτο τελικό της Δύσης για τα Playoffs του NBA και επικράτησαν με 116-107 κάνοντας το 3-0 στη σειρά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και τους γηπεδούχους να... κλείνουν το ημίχρονο στο +8 (60-52).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους στην τρίτη περίοδο, με τις δύο αντιπάλους να... μπαίνουν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο ισόπαλες (87-87). Όπως και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, εκεί μίλησε η οξυδέρκεια του Καϊρί Ίρβινγκ που με κρίσιμα σουτ έδωσε τελικά τη νίκη στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k6s7ihhbux)

Ντόντσιτς και Ίρβινγκ στέλνουν στο... καναβάτσο τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι σούπερ σταρ της ομάδας, Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ, καθώς αμφότεροι πέτυχαν από 33 πόντους. Ο Σλοβένος παιχταράς είχε επίσης 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5(!) κλεψίματα, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 12/20 σουτ εντός παιδιάς.

Σημαντικές βοήθειες έδωσε ο αναγεννημένος στα playoffs Πι Τζέι Ουάσινγκτον, που σταμάτησε στους 16 πόντους και τα 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ ήταν ιδιαίτερα "οικονομικός" έχοντας 11 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k6va8i2dxl)
Από την πλευρά της Μινεσότα, το καλύτερο του παιχνίδι επιθετικά έκανε ο Άντονι Έντουαρντς που άγγιξε το triple double, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, έχοντας όμως και 5 λάθη σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά η κακή άμυνά τους κόντρα στους σταρ των Μάβερικς δεν τους άφησε να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στην αναμέτρηση. Double double αλλά με 5/18 σουτ εντός παιδιάς είχε ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Kyrie Irving (33 PTS) & Luka Doncic (33 PTS) Lead Mavericks To 3-0 Lead! 👀 | May 26, 2024