Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Βάσκος προπονητής βρέθηκε στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" σε δύο διαφορετικές περιόδους της καριέρας του και κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε συνεχόμενες επιτυχίες.

Η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό ως... οπαδός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας από τους καλεσμένους του Ολυμπιακού για τον τελικό του Europa Conference League κόντρα στην Φιορεντίνα στην OPAP Arena, με τους "ερυθρόλευκους" να θέλουν να τιμήσουν τον πρώην προπονητή τους που πλέον αποτελεί μέρος του κόσμου της ομάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jx63nrvw6h)
Κάποια χρόνια μετά πλέον, ο νυν τεχνικός της Αθλετικ Μπιλμπάο, σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τη διαφορά πως αυτή τη φορά θα είναι οπαδός της ομάδας και όχι προπονητής όπως ήταν στο παρελθόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jx9vegtt2p)
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τους δυο τους να έχουν πολύ καλές σχέσεις. Στις δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε τη σιγουριά του πως θα πετύχαινε στον Ολυμπιακό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jx23onja81)

Το αξέχαστο παιχνίδι του Βαλβέρδε ως προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Βάσκος προπονητής αναφέρθηκε κιόλας στο παιχνίδι που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του, ως τεχνικός των "ερυθρολεύκων", με τον απίστευτο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το 4-4 με την ΑΕΚ να μην... ξεχνιέται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jx39f61ku1)
Ο Βαλβέρδε σχολίασε μάλιστα κιόλας πως αν δεν είχε τις επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, η σχέση του με την ομάδα δεν θα ήταν η ίδια με αυτή που είναι τώρα και ανέφερε το μήνυμα που θα στείλει στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jxcp7o4u6h)