Ο κόσμος του Ολυμπιακού μετράει αντίστροφα για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά την πρόκριση κόντρα στην Άστον Βίλα βρίσκονται για πρώτη φορά στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο "στρατηγός", Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που οδήγησε την ομάδα, μίλησε στην UEFA για το ενδεχόμενο οι Πειραιώτες να κατακτήσουν το Europa Conference League.

Μίλησε στην UEFA για τον τελικό του Conference League ο Μεντιλίμπαρ

Κάποτε έμοιαζε σαν όνειρο για τους περισσότερους οπαδούς των "ερυθρολεύκων". Η ανατροπή κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο απίστευτος Τζολάκης στα πέναλτι κόντρα στην Φενερμπαχτσέ έδωσαν επιτέλους σάρκα και οστά στις σκέψεις κάθε φιλάθλου των Πειραιωτών.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που ήρθε για να αλλάξει την χρονιά φέτος για τον Ολυμπιακό μίλησε στην UEFA για τον τελικό του Europa Conference League και την σύγκριση του με την ομάδα της Σεβίλλης.

"Το όλο σενάριο είναι παρόμοιο. Η Σεβίλλη βρισκόταν σε μάχη για τον υποβιβασμό. Δεν ήμασταν σε αυτό το σημείο στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσδοκίες εδώ είναι υψηλές και δεν τις ικανοποιούσαμε. Παλέψαμε. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε στην Ευρώπη, όπως κάναμε στη Σεβίλλη.

Πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο, να το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλο παιχνίδι. Η εβδομάδα πριν από τον αγώνα να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Ποτέ δεν μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό μόνο και μόνο επειδή είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς αυτό, οπότε γιατί να αλλάξουμε τώρα;"

Η συζήτηση του Μεντιλίμπαρ με τον Ματίας Αλμέιδα για τον τελικό του Conference


Στη συνέχεια ο προπονητής των Πειραιωτών ρωτήθηκε για το κάτα πόσο έχει αντιληφθεί τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

"Μιλούσα τις προάλλες στον Ματίας Αλμέιδα, προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος είπε, 'Μπράβο για ό,τι έκανες για την ομάδα και περισσότερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο'. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε. Αλλά μετά σκέφτηκα, 'Πραγματικά κάτι πετύχαμε εδώ!'

Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος. Όταν παίζουμε εντός έδρας, οι οπαδοί είναι εκεί πάνω από μία ώρα πριν την έναρξη. Οι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν σαν τρελοί στους δρόμους. Όποιος σε αναγνωρίζει σταματάει να πει ένα γεια. Σταματούν το αυτοκίνητό σου και είναι τρελά χαρούμενοι. Ελπίζω μόνο να είναι το ίδιο χαρούμενοι μετά τον τελικό."


Μεντιλίμπαρ: "Να μείνουμε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Ολυμπιακό"


Κλείνοντας ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπλεξε της ομάδας νεών του Ολυμπιακού που κατέκτησε το UEFA Youth League, ενώ σχολίασε πως θα ήταν καταπληκτικό να γραφτούν οι "ερυθρόλευκοι" στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Πίστευαν όταν κανείς άλλος δεν το πίστευε. Έπαιξαν με την Ίντερ στα νοκ άουτ, με την Μπάγερν στα προημιτελικά. Ο κόσμος πίστευε ότι θα αποκλείονταν. Λοιπόν, δεν το έκαναν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και κέρδισε με καλό τρόπο. Στη συνέχεια, στον τελικό, η Μίλαν ήταν για άλλη μια φορά τεράστιο φαβορί, και το κέρδισαν και αυτό.

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την πείνα να κερδίσει και αν οι νέοι μπορούν να το κάνουν, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς; Ήμασταν αουτσάιντερ απέναντι στη Φερεντσβάρος, τη Φενερμπαχτσέ και ειδικά την Άστον Βίλα και βρήκαμε τον τρόπο.

Θα ήταν καταπληκτικό. Θα μείνουμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ιταλική ομάδα που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στους τελικούς. Είναι το παιχνίδι του καθενός".