Για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού μίλησε ο Ντίνος Μήτογλου. Ειδικότερα, ο Ντίνος Μήτογλου  σε συνέντευξή του στο αναλυτικό δελτίο του ΕΡΤNews ανέφερε πως: , «πάρα πολύ χαρούμενος με τη νίκη» και πρόσθεσε πως και ο κόσμος το είχε πάρα πολύ ανάγκη. «Πιστεύω έχουμε γράψει ιστορία. Καταφέραμε κάτι μοναδικό και φέραμε το 7ο αστέρι μετά από 13 χρόνια που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Πρόσθεσε πως: «Είναι μια μεγάλη επιβράβευση γιατί το να κερδίζεις στην Ευρωλίγκα το έχουν κάνει πολύ λίγοι παίχτες. Πολλοί μεγάλοι παίκτες προσπάθησαν να το κάνουν και δεν μπόρεσαν. Όπως επίσης ο στόχος του Final 4 είναι πολύ μεγάλος, αλλά το να κατακτάς Ευρωλίγκα, ακόμα μεγαλύτερος. Νιώθω πάρα πολύ υπερήφανος, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι έχω πάρα πολλά να δώσω και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο».

Ο Ντίνος Μήτογλου τόνισε πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Μας μένουν δυο τρεις βδομάδες για να τελειώσει το πρωτάθλημα», είπε.

Σχετικά με την σχέση των παικτών με τον Αταμάν δήλωσε πως, «έχουμε εξαιρετική σχέση μαζί του, όπως αποδεικνύεται ξέρει να κερδίζει. Έχει απίστευτο winning mentality, δηλαδή νοοτροπία νικητή. Πρόσθεσε πως: «Μας είπε μετά τη νίκη να το διασκεδάσουμε και ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα, μας μένει το πρωτάθλημα».

Τόνισε πως δεν υπάρχουν μυστικά για τη επιτυχά. «Αν όλες οι ταλαντούχες ομάδες, οι καινούργιες ομάδες που είχαν ταλέντο θα μπορούσαν να κατακτήσουν Ευρωλίγκα, θα μιλούσαμε κάθε χρόνο με ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, καινούργιες ομάδες που φέρνουν ταλαντούχους παίκτες θα έπαιρναν την Ευρωλίγκα. Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με εμάς είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Ο κόουτς όταν ήρθε έφερε νοοτροπία νικητή. Μαζέψαμε ένα σύνολο μεγάλων παιχτών και πάρα πολύ καλών παιδιών. Δημιουργήσαμε εξαιρετική χημεία στα αποδυτήρια και φυσικά δουλέψαμε πάρα πολύ στο γήπεδο και μας βγήκε η προσπάθεια», εξήγησε.

 «Χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον έβδομο τίτλο»

Σχετικά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ανέφερε ότι: «Έκανε μεγάλες αλλαγές, επένδυσε πάρα πολύ χρόνο και χρήματα ο ίδιος, αφιέρωσε πάρα πολύ προσωπικό χρόνο του να φέρει παίκτες και έκανε γενικά μεγάλες προσπάθειες και για το γήπεδο. Όλη η προσπάθεια στην ουσία ξεκίνησε από τον ίδιο. Τον ευχαριστούμε και χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον έβδομο τίτλο».

Μίλησε επίσης, για την βία στα γήπεδα τονίζοντας πως: «Είμαστε στο 2024. Καλό θα είναι να παραδειγματιζόμαστε πάρα πολύ από το εξωτερικό. Θα πω το παράδειγμα που βίωσα ο ίδιος στο Final 4. Ήμασταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ένα ξενοδοχείο. Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης όλοι μαζί, όλοι οι παράγοντες – πέρα από την πρώτη μέρα που έγινε κάτι πολύ ελαφρύ – μπορώ να πω, η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική, δηλαδή και στο γήπεδο και εκτός γηπέδου όλα κύλησαν πάρα πολύ όμορφα και ωραία. Έτσι θα έπρεπε να είναι αθλητισμός, αλλά ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει και πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε».