Η επιστροφή του Παναθηναϊκού AKTOR στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαΐου έκανε την Αθήνα να μοιάζει με μεθυσμένη πολιτεία, που θα τραγουδούσε και μια... σεσημασμένη για τα "πράσινα" αισθήματά της, Άννα Βίσση. Το ΟΑΚΑ, που ήταν το σημείο κατάληξης του ανοιχτού πούλμαν, στο οποίο οι παίκτες μοιάζουν να έζησαν μια ζωή ολόκληρη, ήταν γεμάτο σχεδόν από την ώρα της άφιξης του Παναθηναϊκού AKTOR στο "Ελ. Βενιζέλος", κι ας έπρεπε ο Έργκιν Αταμάν και οι παίκτες του να περάσουν κόσμο και κοσμάκη προκειμένου να φτάσουν εκεί. 


panathinaikos_ypodoxi_oaka_8
panathinaikos_ypodoxi_oaka_7
panathinaikos_ypodoxi_oaka_6
panathinaikos_ypodoxi_oaka_5
panathinaikos_ypodoxi_oaka_4
panathinaikos_ypodoxi_oaka_3
panathinaikos_ypodoxi_oaka_2
panathinaikos_ypodoxi_oaka_1



Στο πούλμαν οι γεμάτοι υπερένταση πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν χοντρικά ένα τετράωρο... το λιγότερο. Ούτως ή άλλως, έπρεπε να περιμένουν να κάνει στην μπάντα... 25.000 κόσμου, που είχε μαζευτεί στο Μαρούσι για την αποθέωση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kkb8s283ll)


Σε όλη την Αθήνα, δε, οι χιλιάδες ήταν... εκατοντάδες. Τέτοια υπήρξε η συρροή, που κάποια στιγμή μέσα στο μεσημέρι έκλεισε η Αττική Οδός στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Το πανηγύρι κράτησε ένα δεκάωρο και για άπαντες της οικουμένης Παναθηναϊκούς, η ημέρα ήταν αργία. 



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kg0dfjov09)






panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_8
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_7
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_6
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_5
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_4
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_3
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_2
panathinaikos_aktor_oaka_protathlites_europis_1



Ασφαλώς, πρόκειται για στιγμές που θα χαραχτούν στη μνήμη των παικτών, ακόμα και εκείνων που έχουν το νου τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως ο MVP του Final 4 Κώστας Σλούκας. Ο γιος του Έργκιν Αταμάν, που ήταν πάνω στο πούλμαν, βλέπει στο πρόσωπό του το νέο ήρωά του, αφού ήταν συνεχώς δίπλα του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kjzpvln7qp)


Ο Έργκιν Αταμάν... έδωσε το έναυσμα ώστε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να ζητήσουν το όγδοο Ευρωπαϊκό στη Βαρκελώνη, το 2025. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας θεωρείται ως η πιο δυνατή υποψηφιότητα ώστε να φιλοξενήσει το Euroleague Final 4 τον επόμενο χρόνο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kgfzifku0x)


Ο Λεσόρ και ο Χουάντσο, εν τω μεταξύ, το... χαβά τους, αφού άναψαν κι άλλα πράσινα καπνογόνα, ενώ τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν τη στιγμή που ο Έργκιν Αταμάν σήκωσε το τρόπαιο από την οροφή του ανοιχτού λεωφορείου και το έδειξε στον κόσμο. Ο πρώτος, μάλιστα, κατέβηκε από το πούλμαν και επιδόθηκε στην οδήγηση μηχανής χαμηλού κυβισμού. Από τη μεριά του, ο Ισπανός είναι... καπνογονάτος. Με ένα λευκό φανελάκι, ένα καπνογόνο στο χέρι και γυαλιά ηλίου, ο Χουάντσο ήταν το απόγευμα της 27ης Μαΐου ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι της Ιβηρικής. 





Το πούλμαν μπροστά έχει την επιγραφή "The king is back", δηλαδή "Ο βασιλιάς επέστρεψε".


panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi3
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi2
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi1
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi



Εντάξει, δεν το λες και... γεμάτο. 





Οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR βρίσκονταν σε πλήρη... νιρβάνα, με τους οπαδούς να φωνάζουν συνθήματα. Στις 17:40 ο παρουσιαστής έδωσε το έναυσμα ώστε να μιλήσει ο Έργκιν Αταμάν, ο "μαέστρος και προφεσόρ", όπως τον αποκάλεσε. 


panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi7
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi6
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi5
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi4



Ο Αταμάν έφερε τους φίλους του Παναθηναϊκού AKTOR σε... παραφροσύνη, με αποτέλεσμα να ζητούν την κατάκτηση και της επόμενης Euroleague, το Final 4 της οποίας θα γίνει στη Βαρκελώνη.


panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi8
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi9
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi10
panathinaikos_aktor_oaka_ypodoxi11