Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Roland Garros, νικώντας 3-0 (6-7 [7], 4-6, 1-6) τον Μάρτον Φούκσοβιτς για τον πρώτο γύρο του δεύτερου Major της χρονιάς. Αφού ο Τσιτσιπάς κατάφερε και αντεπεξήλθε στο πιο αγχωτικό μέρος του παιχνιδιού, δηλαδή το πρώτο σετ, στο οποίο πόνταρε το νούμερο 52 της παγκόσμιας κατάταξης για να κάνει την έκπληξη, ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε μια επικράτηση η οποία λογίζεται ως άνετη. 

Ο Τσιτσιπάς έμπλεξε στο πρώτο σετ, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει το τάι μπρέικ και να θέσει βάσεις νίκης. Έτσι έγινε. Έκανε ένα τάι μπρέικ για να πάρει το δεύτερο σετ και εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει, αφού ο Ούγγρος δεν προέβαλε αντίσταση στο τρίτο. 

Το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 29 Μαΐου, σε ώρα που θα καθοριστεί μεταγενέστερα, το νούμερο 83 της παγκόσμιας κατάταξης, Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ. 

Roland Garros: Αποκλείστηκε η Σάκκαρη 


Από τη μεριά της, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο του Roland Garros και είπε πρόωρο "αντίο" στο δεύτερο χρονικά Major της χρονιάς. Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε της Βαρβάρα Γκράτσεβα, 6-3, όμως η 23χρονη Ρωσίδα, που από το 2023 παίζει με τα χρώματα της Γαλλίας, αντέδρασε. Προηγήθηκε 4-1 στο δεύτερο σετ και παρ' ότι η Σάκκαρη ισοφάρισε, το πήρε 6-4. Στο τρίτο σετ, το νούμερο 100 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 6-3. 

Roland Garros: Πικρό αντίο για τον Ράφα Ναδάλ


Αν, όπως είχε προλογιστεί, αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά που θα έπαιζε στην καριέρα του στο τένις ο Ράφα Ναδάλ, τότε το "αντίο" του είναι βουτηγμένο στη μελαγχολία. Ο άλλοτε κραταιός στο Roland Garros Μαγιορκίνος ηττήθηκε δίχως να προβάλει μεγάλη αντίσταση από τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, 3-0 (6-3, 7-6, 6-4) και αποχαιρέτησε στον πρώτο γύρο το τουρνουά.





Ακόμα και αν δεν ήταν αυτό το τελευταίο παιχνίδι της συγκλονιστικής καριέρας του κατόχου 22 Major Ισπανού, η μέτρηση για τον 37χρονο είναι οπωσδήποτε αντίστροφη. "Δεν ξέρω αν είναι η τελευταία φορά που στέκομαι μπροστά σας", είπε στον κόσμο ο Ναδάλ, "αλλά αν είναι, να ξέρετε ότι το διασκέδασα".