Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του στα Playoffs του NBA στην Ανατολή οι Μπόστον Σέλτικς. Οι "Κέλτες" ήταν κυριαρχικοί καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσμα και κατέκτησαν δίκαια το τρόπαιο του πρωταθλητή στην περιφέρεια τους, κερδίζοντας με 4-0 στη σειρά τους Ιντιάνα Πέισερς.

Σήκωσαν το πρωτάθλημα της Ανατολής στο NBA οι Μπόστον Σέλτικς

Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν και στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Ανατολής του NBA των Ιντιάνα Πέισερς και κατέκτησαν το τρόπαιο του πρωταθλητή. Η ομάδα του Τζο Μαζούλα πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά και με μόλις δύο ήττες στα Playoffs τερμάτισαν πρώτοι.

Την απονομή του τροπαίου την έκανε ένα πρώην σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς, ο Σέντρικ Μάξγουελ. Ο παλαίμαχος σμολ φόργουντ της Βοστώνης είχε αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής με την ομάδα στο παρελθόν.

The Boston Celtics Receive The Bob Cousy Trophy As The NBA Eastern Conference Champions!🏆

MVP της Ανατολικής περιφέρειας στο NBA ο Τζέιλεν Μπράουν

Αρκετοί οι πρωταγωνιστές φέτος για τους "Κέλτες" με τον Τζέιλεν Μπράουν να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, με το τρίποντο της ισοφάρισης στο πρώτο παιχνίδι να είναι ίσως το πιο κομβικό καλάθι όλης της σειράς τελικά, μιας και η ομάδα του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον θα ξεκινούσε με μπρέικ.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ αναδείχθηκε δίκαια MVP της Ανατολικής περιφέρειας, κερδίζοντας στο... νήμα τον Τζέισον Τέιτουμ που έκανε το ένα double double μετά το άλλο. 

Jaylen Brown hits INSANE 3 to force OT in Game 1 vs Pacers 😱