Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέκτησε την έβδομη Euroleague της ιστορίας του και τώρα επιστρέφει στην ελληνική... πραγματικότητα όπου θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Basket League. Το πρόγραμμα των Playoffs αναμένεται να είναι... βαρύ για όλους εξαιτίας της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Επιστρέφει η Basket League με εξοντωτικό πρόγραμμα για όλους

Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR και τον Ολυμπιακό, με τους "πράσινους" να γυρίζουν θριαμβευτές από το Βερολίνο με το έβδομο αστέρι και τους "ερυθρόλευκους" να κατακτούν την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Οι δύο ομάδες θα ρίξουν πλέον το βάρος τους στο πρωτάθλημα της Basket League και το πρόγραμμα αναμένεται να είναι εξοντωτικό για όλους. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ προσαρμόζει τα παιχνίδια πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη (30/05) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στον πρώτο ημιτελικό το Περιστέρι και την επόμενη ημέρα ο Παναθηναϊκός AKTOR θα αντιμετωπίσει τον μοναδικό αντίπαλο που τον κέρδισε φέτος στο πρωτάθλημα, Άρη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxbky4sazy1)

Ανά δύο ημέρες οι αγώνες της Basket League λόγω Εθνικής ομάδας

Αν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν και οι δύο "αιώνιοι" κάνουν το 2/2 στις πρώτες αναμετρήσεις τους, οι τελικοί θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (05/06) στο σπίτι του Παναθηναϊκού AKTOR που έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας λόγω της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kxporux3hl)
Η Ομοσπονδία θέλει όμως από τη πλευρά της οι τελικοί να ολοκληρωθούν μέχρι τις 14/06 μιας και ο Βασίλης Σπανούλης έχει κανονίσει να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική ομάδα τρεις ημέρα αργότερα και θέλει να υπάρχει ξεκούραση τουλάχιστον τριών ημερών για τον κάθε παίκτη του. 

Όλη αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα το πρόγραμμα να γίνει ακόμη πιο βαρύ μιας και αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κάνουν κάποιο μπρέικ στα πρώτα παιχνίδια τους, οι τελικοί θα γίνονται ανά δύο ημέρες με τις πιθανές ημερομηνίες να είναι με τον εξής τρόπο: 

Πιθανές ημερομηνίες τελικών αν περάσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

5/6 Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός
8/6 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR
10/6 Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός
12/6 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR (αν χρειαστεί)
14/6 Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός (αν χρειαστεί)

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τους τελικούς  της τρίτης θέσης που θα γίνονται ενδιάμεσα από εκείνους που θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Υπάρχει και η πιθανότητα και της έκπληξης μ' έναν εκ των δύο "αιωνίων" να μην περάσει στους τελικούς της Basket League.