Ο τελικός Conference League 2024 έχει το δικό του τρόπαιο για το οποίο "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" Ολυμπιακός και Φιορεντίνα και η έμπνευσή του ήρθε από το ποδόσφαιρο.

Φυσικά και ο τελικός Conference League 2024 έχει έπαθλο, δηλαδή ένα τρόπαιο που θα πάρει είτε ο Ολυμπιακός είτε η Φιορεντίνα παίζοντας ποδόσφαιρο. Όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και ο τελικός Conference League 2024 έχει ένα τρόπαιο σχεδιασμένο ειδικά για τη διοργάνωση. Όχι δηλαδή μόνο για τον τελικό ανάμεσα στο Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, αλλά για την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση στην οποία το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χωρίζεται πλέον.

Στον τελικό Conference League 2024, το τρόπαιο που θα πάρουν ο Ολυμπιακός ή η Φιορεντίνα σχεδιάστηκε από εταιρεία στην οποία ανατέθηκε να δημιουργήσει κάτι που να είναι σχετικό με το ποδόσφαιρο.

Ο τελικός Conference League 2024 και το τρόπαιο που θέλουν Ολυμπιακός, Φιορεντίνα

Έτσι στον τελικό Conference League 2024 θα δούμε το τρόπαιο για το οποίο θα δώσουν μάχη ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα με χαρακτηριστικό του τις εξαγωνικές ράβδους που σχεδιάστηκαν για να θυμίζουν κάτι απόλυτα σχετικό με το ποδόσφαιρο.

UEFA Europa Conference League Final 2024 I Official Promo

Η εταιρεία Pentagram είναι η υπεύθυνη για το βιομηχανικό σχέδιο για το τρόπαιο του Europa Conference League. Ο σχεδιασμός του τροπαίου ενσωματώθηκε στην ταυτότητα τoυ logo που ανέπτυξε η Turquoise Branding, η οποία είναι μια βραβευμένη εταιρεία σχεδιασμού, στρατηγικής, κινούμενων γραφικών και εταιρικής ταυτότητας με έδρα το Λονδίνο.

Το τρόπαιο αποτελείται από 32 εξαγωνικές ράβδους – μια για κάθε ομάδα στη φάση των ομίλων του Europa Conference League— που δίνουν την αίσθηση περιστροφικής και καμπυλωτής κίνησης από τη βάση.

Στον τελικό Conference League 2024 το τρόπαιο θυμίζει την πτήση μιας μπάλας

Το κυρτό σχήμα των σπονδύλων –των εξαγωνικών ράβδων δηλαδή-  φτιάχτηκε για να θυμίζει την πτήση μιας μπάλας ποδοσφαίρου καθώς κατευθύνεται προς το τέρμα - την απόλυτη στιγμή προσδοκίας, δηλαδή για τους οπαδούς. Οι ράβδοι συνδέονται στη βάση τους με έναν δακτύλιο και συγκρατούν ένα κύπελλο που είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο “βουρτσισμένο” στο χέρι με επικάλυψη γαλβανισμένου ματ χάλυβα.

UEFA unveils new Europa Conference League trophy

Πρόκειται για ένα τύπο χάλυβα που έχει επικαλυφθεί με ένα στρώμα ψευδαργύρου που βοηθά στην αποφυγή της σκουριάς του υποκείμενου χάλυβα.

Το τρόπαιο, το οποίο έχει ύψος 57,5 εκατοστά και βάρος 11 κιλά, σχεδιάστηκε για να έχει την καλύτερη οπτική όταν οι παίκτες του κρατούν ψηλά, με την ανοιχτή δομή των ράβδων να παρέχει διαφάνεια. Ο συνδυασμός της ανοιχτής γεωμετρικής δομής με το γυαλιστερό ασημί φινίρισμα δημιουργεί ένα μοντέρνο, αλλά διαχρονικό σχέδιο.