Σαν... βόμβα έσκασε στη Λιθουανία η τραγική είδηση του θανάτου του Αρίμας Σίμπας! Ο Λιθουανός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (25/05) στη Γένοβα, με το άψυχο σώμα του να εντοπίζεται από έναν περαστικό. Ο θάνατος του 27χρονου προήλθε μετά από πρώτση από ύψος 20 μέτρων, ενώ οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και οι ανακριτές δεν αποκλείουν ακόμη και την αυτοκτονία.

Λιθουανός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας βρέθηκε νεκρός σοκάροντας το μπάσκετ

Ο Αρίμας Σίμπας είχε μεταβεί στην Ιταλία προκειμένου να επισκεφθεί έναν άλλο φίλο του μπασκετμπολίστα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Κάτια Μπόντσι από το Genova24, ο 27χρονος, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο τσακώθηκε με κάποια άτομα με αποτέλεσμα να τον απομακρύνει η ασφάλεια του μαγαζιού. Όσο και αν τον έψαξαν οι φίλοι του και επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του.


Την... τραγική κατάληξη με το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας περαστικός σε μια αυλή κοντά στην οδό XX Settembre κοντά στην πιάτσα Ντάντε. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Il Secolo XIX οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό του, ενώ οι ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Παρ' όλα αυτά ο στενός κύκλος του Σίμπας το αποκλείει.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο Σίμπας δεν ήταν σε καλή κατάσταση πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του. Ο αδερφός του παίκτη αποκάλυψε στην λιθουανική ιστοσελίδα krepsinis.net ότι ο Σίμπας δεν κατανάλωνε αλκοόλ και ούτε ήταν τύπος που... έμπλεκε σε καυγάδες. Μάλιστα, σοκάρει το γεγονός ότι οι φίλοι του έλαβαν κλήση από τον Σίμπας μετά τις 4 τα ξημερώματα ωστόσο δεν ακουγόταν κάποια φωνή και επικρατούσε σιγή.

Το άψυχο σώμα του Αρίμας βρέθηκε μπρούμυτα στην άσφαλτο με πληγές στην πλάτη. Την Πέμπτη (29/05) θα διεξαχθεί η αυτοψία και θα βγουν στο φως της επιφάνειας περισσότερα στοιχεία για το τι έχει συμβεί. Οι φίλοι του σοκαρισμένοι τόνισαν για τον Σίμπας πως: "Ήταν χαρούμενος, διασκεδαστικός και ανέμελος".