Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο κορυφαίο... ραντεβού του τένις, στο Roland Garros όπου και νίκησε στην πρεμιέρα του με 3-0 σετ τον Μάρτον Φούτσοβιτς. Ο Ράφα Ναδάλ από την άλλη αποκλείστηκε με το... καλημέρα από το γαλλικό τουρνουά από τον Αλεξάντερ Σβέρεφ ωστόσο ο Έλληνας τενίστας σε δηλώσεις του στο Eurosport "υποκλίθηκε" στον Ισπανό τενίστα που αποκαλείται και "Βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας" σχολιάζοντας πως έχει πάει το τένις στο χώμα σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Τι είπε για τον επόμενο αντίπαλο του, Ντάνιελ Αλτμάιερ;

Η αποθεώση του Τσιτσιπά στον Ναδάλ και ο χαρακτηρισμός "ίνδαλμα"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ για τον οποίο υποστήριξε ότι είναι το ίνδαλμα του στο χώμα και πως μπορεί να μάθει πολλά από το παιχνίδι του καθώς και για την συνεισφορά που έχει φέρει ο Ισπανός τενίστας στο άθλημα σε ότι αφορά τις χωμάτινες επιφάνειες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον επόμενο του αντίπαλο, Ντάνιελ Αλτμάιερ σχολιάζοντας πως τον γνωρίζει καθώς είχε παίξει μαζί του στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ ανέλυσε και τα χαρακτηριστικά του.



Για τον Ναδάλ: «Ο Ράφα για εμένα αποτελεί ίνδαλμα στις χωμάτινες επιφάνειες. Η αγωνιστικότητά του και η κυριαρχία που έχει επιβάλλει στο Tour τα τελευταία χρόνια είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Έχει φέρει το τένις στο χώμα σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Τον θαυμάζω πάρα πολύ και νιώθω ότι μπορώ να μάθω πολλά από το παιχνίδι του».

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Ντάνιελ Αλτμάιερ: «Τον γνωρίζω καλά γιατί παίξαμε μαζί στις μικρότερες κατηγορίες juniors, οπότε ξέρω πως παίζει. Έχει επίσης ρεβέρ με ένα χέρι, μάχεται και παίζει σχετικά μακριά από το γήπεδο. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να παίξει με πολύ spin, παίρνει το χρόνο του και παίζει βαθιά».

Υπενθυμίζεται ότι αναβλήθηκε η σημερινή (28/05) πρεμιέρα του Τσιτσιπά με τον αδερφό του, Πέτρο στο διπλό του Roland Garros λόγω βροχόπτωσης.