Οι τραυματισμοί των ψηλών του έχουν... ρημάξει τον Ολυμπιακό φέτος και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα συνεχίσει στα playoffs της Basket League χωρίς τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ, όπως ανακοίνωσε επισήμως η ΚΑΕ Ολυμπιακός, υπέστη κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Προφανώς, αυτό είναι πλήγμα για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είχαν δηλώσει επτάδα ξένων για τα playoffs, εκ των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι έξι ανά παιχνίδι.




Ολυμπιακός: Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα

Η τελευταία αλλαγή που είχε δικαίωμα να κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έγινε πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Βερολίνο και τη συμμετοχή του στο Euroleague Final 4 2024 και ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αντί του Μόουζες Ράιτ. 

Ξαφνικά, οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν με έναν ατόφιο σέντερ, τον Μιλουτίνοφ, και δύο ξένους στη θέση "4", δηλαδή τον Φιλίπ Πετρούσεφ και τον Άλεξ Πίτερς. Οι περιφερειακοί Αϊζάια Κάνααν, Σακίλ ΜακΚίσικ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος συμπληρώνουν την εξάδα. 

Ο Σέρβος σέντερ αναμένεται, πια, να παίξει πολύ στη θέση "5", με τους "ερυθρόλευκους" να απεύχονται μετά βδελυγμίας ένα άσχημο σενάριο. Ο Μπαρτζώκας πρέπει πια να σκέφτεται και τη λύση ενός σχήματος σμολ μπολ σε σταθερό χρόνο ανά παιχνίδι, με τον Πετρούσεφ στη θέση του σέντερ, μια διάταξη που γενικώς χρησιμοποιεί σε ειδικές συνθήκες, δηλαδή όταν ένα παιχνίδι έχει στραβώσει. Σε αυτήν την περίπτωση ενδεχομένως να χρησιμοποιεί και τον Κώστα Παπανικολάου στη θέση του πάουερ φόργουορντ. 

Τόσο ο Φαλ όσο και οι Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ έχουν περάσει από τα πιτς τη φετινή περίοδο.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους με το Περιστέρι στο ΣΕΦ (30/5-20:15). Η σειρά των ημιτελικών, δε, βγάζει νικητή εκείνον που θα νικήσει τρεις φορές.