Οι καρδιές χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά! Ο ύπνος δεν σε παίρνει! Μετράς αντίστροφα τις ώρες, αλλά οι δείκτες του ρολογιού θαρρείς και παραμένουν πεισματικά σταματημένοι. Μπαίνεις στο κινητό σου και σερφάρεις σε βίντεο παλιών ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού. Ξεφυλλίζεις το άλμπουμ των αναμνήσεων που έζησες στο πλευρό της αγαπημένης σου ομάδας.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός (1-2) Highlights - UEFA Europa League - 27/2/2020 | COSMOTE SPORT HD

Δακρύζεις στη θύμηση περήφανων θριάμβων, πεισμώνεις στην ανάμνηση των στιγμών που πίστεψες ότι θα γραφτεί ιστορία, αλλά είδες το μελάνι να στερεύει. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και απλά τα αφήνεις να σε κυριεύσουν.

1998-99 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-1 (ΤΣ.Λ)

O Ολυμπιακός, ο τελικός του Conference και ένα ταξίδι συναισθημάτων και περηφάνιας

Θυμάσαι την πρώτη φορά που σε πήγε ο πατέρας σου, ο θείος σου, ο ξάδελφός σου στο Καραϊσκάκη. Την πρώτη φορά που έμαθες τους στίχους του "Περαία μου, Περαία μου". Τις εκδρομές με τους κολλητούς σου στην επαρχία ή σε κάποια "ερυθρόλευκη" ευρωπαϊκή εξόρμηση. Ναι, ενδεχομένως να χαθείς κοιτάζοντας στα σύννεφα αναζητώντας τον άνθρωπο που μετάγγισε στις φλέβες σου το πάθος, τα ιδανικά και την περηφάνια που αισθάνεσαι όταν τυλίγεις το δίχρωμο ερυθρόλευκο κασκόλ στο λαιμό σου.

Θα κοιτάξεις ψηλά! Θα τον αναζητήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα θέλεις να ζήσεις μαζί του την αποψινή βραδιά. Να του δώσεις το χέρι σου και να περπατήσετε μαζί προς την “Opap Arena” όπως το είχατε πράξει όταν είσαι πιτσιρικάς.

Αν δεν ανήκεις στους λιγοστούς τυχερούς που θα ζήσουν από κοντά την εμπειρία του πρώτου ευρωπαϊκού τελικού στην ιστορία του αγαπημένου σου Θρύλου, θα θέλεις να το ζήσεις στην τηλεόραση παίρνοντάς τον αγκαλιά και πίνοντας μαζί ένα ποτήρι μπύρα. Θα αισθανθείς την ανάγκη να του πεις "κι αυτό θα το ζήσουμε μαζί"… Όπως ακριβώς το έπραξες τη νύχτα της θρυλικής πρόκρισης επί της Άστον Βίλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fkf4dc8bt)

Το πείσμα της Φιορεντίνα, η... αθανασία των παικτών του Ολυμπιακού

Μην περιμένεις αναλύσεις για συστήματα και τακτικές σήμερα. Θα παίξουν το ρόλο τους, αλλά δεν θα γράψουν το σενάριο του μεγαλύτερου παιχνιδιού στα 100 χρόνια ιστορίας του Ολυμπιακού. Απόψε μετρά το συναίσθημα, η καρδιά, η θέληση, οι αντοχές στο βάρος της ιστορικότητας της στιγμής. Όχι μόνο για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, αλλά και για εκείνους του Ιταλιάνο.

Μη λησμονούμε ότι τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο οι παίκτες της Φιορεντίνα βρίσκονταν πάλι στο ίδιο σημείο. Έφτασαν στην πηγή, αλλά η Γουέστ Χαμ τους απαγόρευσε να απολαύσουν το νέκταρ της δικής τους ονειρεμένης επιστροφής σε μια ευρωπαϊκή κορυφή. Και έχουν έρθει στην Ελλάδα αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να φτάσουν φέτος μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ας είναι! Τα πολλά λόγια δεν έχουν μεγάλη σημασία. Ζήσε τη σημερινή μέρα όπως της αρμόζει! Βγες στους δρόμους, γιόρτασε μια εμπειρία που δεν ξέρεις πότε θα σου δοθεί η ευκαιρία να ζήσεις ξανά! Α, και πάρε δυνάμεις. Γιατί το βράδυ δύσκολα θα κοιμηθείς! Είτε από τον ενθουσιασμό, τα δάκρυα συγκίνησης, είτε γιατί δεν θα σου το επιτρέπει η στεναχώρια.

Δεν γράφεται κάθε μέρα ιστορία! Δεν σου δίνεται η δυνατότητα κάθε μέρα να εξασφαλίσεις μια θέση στην αιωνιότητα! Γιατί αυτό ακριβώς καλούνται να κάνουν το βράδυ της Τετάρτης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες τους: Να προσθέσουν μπροστά από τα ονόματά τους τον όρο "αθάνατοι" και να γνωρίζουν ότι κάθε μελλοντική αφήγηση της ιστορίας του Ολυμπιακού στις μελλοντικές γενιές θα εκκινεί από τα δικά τους πρόσωπα.

Ό,τι κι αν συμβεί, όμως, ο επίλογος της βραδιάς αξίζει και επιβάλλεται να γραφτεί με τον ίδιο μεγαλειώδη τρόπο. Με σένα να κρατάς με περηφάνια ψηλά το ερυθρόλευκο κασκόλ σου και να χειροκροτείς όλους εκείνους που σου επέτρεψαν να απολαύσεις μιας βραδιά που θα διηγείσαι στα εγγόνια σου!