Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν σε πελάγη ευτυχίας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα, 1-0, στην "OPAP Arena" για τον τελικό του Conference League. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κράτησε τη συγκίνησή του όσο μπορούσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, αλλά έσπασε μόλις είπε "Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός.  

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τα χρόνια πριν αναλάβει την ΠΑΕ: Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, υπερήφανοι. Ενενήντα εννέα χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό, για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, είχα αναμνήσεις. Έβλεπα παιδιά τα οποία είχαν έρθει από όλον τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι και κλαμένοι για ορισμένες άτυχες στιγμές, για ορισμένες κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στον Πειραιά είτε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο είτε στην Αγγλία είτε στην Ισπανία.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις αγόρασα, αφού δεν αγοράζεται, είναι τεράστιος, είναι ιδέα, όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα, γιατί τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές και να κάνουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mi2p70ggnd)

Σήμερα λοιπόν δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μια πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενεία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να πω ευχαριστώ απ' όλους γι' αυτό.

Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες και στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου πάνω απ' όλα και στον Σάββα Θεοδωριδη, στη Θύρα 7 και στα παιδιά αυτά.

Το κύπελλο θα φύγει και θα πάει στο Δημοτικό Θέατρο και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Τους αξίζει. Είναι στιγμές συγκίνησης, μεγάλης χαράς και συνεχίζομαι, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά.

Είναι μια συλλογική δικαίωση κι είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Είμαστε όλοι εδώ συγκινημένοι και προχωράμε.

Χρυσή εποχή, ξεκινάμε. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Είδατε τι έκαναν οι νέοι μας φέτος, που όπως έχω πει δεν είναι νέοι γιατί πολλοί εξ αυτών παίζουν στις πρώτες ομάδες. Σε ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα, της Μίλαν. Της Μπάγερν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά αυτά που έδειξαν το ταλέντο τους. Κέρδισαν το Youth League το χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπεις αυτά τα ελληνόπουλα να προοδεύουν θα είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε, να μεγαλουργούν".