Δεν έχει μόνο μυθολογικά οφέλη η νίκη του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League, μια και υπάρχουν τα ουσιαστικά για τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά μετά από 9 ολόκληρα χρόνια θα απολαύσουν το προνόμιο της απ' ευθείας πρόκρισης στην φάση των ομίλων (που από το Σεπτέμβριο παίρνει πλέον τη μορφή του ενιαίου πρωταθλήματος) των διοργανώσεων της UEFA.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mm05kj3fl5)

Τελευταία σεζόν που που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αποφύγει τη σκόπελο της δοκιμασίας των προκριματικών, ήταν η αγωνιστική περίοδος 2015-16, όταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος τους είχε στείλει απ' ευθείας στους ομίλους του Champions League με αντιπάλους Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. 

Από το καλοκαίρι του 2016 οι Πειραιώτες χρειάζονταν να ξεπεράσουν έναν, δύο ή ακόμη και τρεις προκριματικούς γύρους για να φτάσουν στους ομίλους, είτε του Champions League, είτε του Europa League. 

2016: Χάποελ Μπερσέβα, Αρούκα
2017: Παρτιζάν, Ριέκα
2018: Λουκέρνη, Μπέρνλι
2019: Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ
2020: Ομόνοια
2021: Σλόβαν Μπρατισλάβα
2022: Μακάμπι Χάιφα, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Απόλλων Λεμεσού
2023: Γκενκ, Τσουκαρίτσκι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mjgcucek2p)

Ολυμπιακός: Τι κερδίζουν οι "ερυθρόλευκοι"


Πρακτικά, με την επικράτησή τους επί της Φιορεντίνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν... διακοπές. Αν ο Ολυμπιακός ηττάτο, θα έπαιρνε μέρος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, με τα δύο παιχνίδια του να είναι προγραμματισμένα για τις 25 Ιουλιίου και τη 1 Αυγούστου. Τώρα, που νίκησε, προκρίνεται κατευθείαν στους ομίλους του Europa League, δηλαδή τη League Stage. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε ως στόχο το Μπιλμπάο. Στο θρυλικό "Σαν Μαμές" θα γίνει, στις 21 Μαΐου 2025, ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mo0d1lvs1l)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, τουλάχιστον εκείνοι που δεν θα κληθούν σε εθνικές ομάδες για το Euro 2024, το Copa America και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, να κάνουν διακοπές περισσότερες κατά τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από εκείνες που θα έκαναν αν έχαναν τον τελικό. Η πρώτη επίσημη υποχρέωση των "ερυθρόλευκων" θα είναι η 1η αγωνιστική της Super League, στις 17 ή τις 18 Αυγούστου, όταν και πιθανολογείται ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για τις 25 ή τις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρεμιέρα της League Phase.

Γεγονός που μοιάζει με βάλσαμο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στην πρώτη καλοκαιρινή προετοιμασία που θα ζήσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, θα έχει την πολυτέλεια να "χτίσει" την ομάδα της επόμενης σεζόν με άνεση χρόνου. Ταυτόχρονα θα εκκινήσει τη νέα χρονιά με ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου στη Super League, καθώς ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα υποχρεωθούν να υποστούν την έξτρα επιβάρυνση των καλοκαιρινών προκριματικών.